Windows 10 landskab

Windows 10 testissä vuoden 2009 Vista-koneella

KotiMikro kokeili neljällä vanhalla tietokoneella, kuinka niiltä sujuu Windows 10. Yksi testilaitteista oli Windows Vistalla varustettu tietokone vuodelta 2009.

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti E. Christensen

Testipenkkiin pääsi viimeisenä koneena vuonna 2009 hankittu Medion-kannettava, jonka käyttöjärjestelmä oli Windows Vista.

Laitteisto oli siis lähes seitsemän vuoden ikäinen, mutta tietokone täytti kaikki Windows 10:n järjestelmävaatimukset ongelmitta. Asennuksen aikana ei ilmennyt mitään hankaluuksia, ja asentaminen kesti suurin piirtein tunnin.

Koko toimenpide oli kaiken kaikkiaan täysin pulmaton. Windows 10:n ilmestyessä näytölle kävi kuitenkin ilmi, että käytössä oli paljon vähäisempi tarkkuus kuin mihin kyseinen näyttö kykenisi.

Ajuri sisään manuaalimoodissa Ongelma oli sama kuin vuoden 2006 XP-tietokoneessa, sillä Windows 10 -asennustoiminto ei ollut asentanut näytönohjaimelle oikeaa laiteohjainta, joten se toimi vain 1024 x 768 pikselin tarkkuudella.

Toisin kuin XP-koneessa Windows 10 kykeni tällä kertaa paikantamaan virheen ja löytämään oikean laiteohjaimen. Itse piti vain ymmärtää pyytää näytönohjaimen laiteohjaimen päivittämistä Laitehallinnassa.

Windows 10:n asentamista vanhaan Medion-koneeseen ei tarvinnut katua. Sekä koneen suorituskyky että luotettavuus olivat huippuluokkaa.

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2002

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2003

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2006

> Lisää Windows 10 -asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...