Windows XP bokse

Windows 10 testissä vuoden 2002 XP-koneella

KotiMikro kokeili neljällä vanhalla tietokoneella, kuinka niiltä sujuu Windows 10. Vanhin testilaite oli Windows XP:llä varustettu tietokone vuodelta 2002.

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti E. Christensen

Ensimmäisenä Windows XP -koneena testattiin vuonna 2002 hankittu Shuttle-tietokone. Se oli vanhin toimiva kone, jonka löysimme.

Kone poistettiin käytöstä vuonna 2006, ja se on sen jälkeen kerännyt pölyä varaston hyllyllä.

Vanha rauta luopuu leikistä Koneen laitteisto oli jo vanhentunutta Windows 10:n melko vaatimattomiin järjestelmävaatimuksiin, eikä konevanhuksen ja upouuden käyttöjärjestelmän kohtaaminen sujunutkaan ilman hankaluuksia.

Konevanhus käynnistettiin, ja kun ensimmäinen käryävän pölyn ja antiikkisen elektroniikan savupilvi hälveni, niin käynnistyskuva ilmestyi näytölle. Shuttle-seniori ryhtyi lataamaan tiedostoja siihen syötetyltä dvd-levyltä.

Buuttia buutin perään Windows 10 ilmoitti noin vartin yrittämisen jälkeen, ettei koneeseen voisi asentaa 64-bittistä järjestelmää. Yritimme sitten 32-bittisen järjestelmän asentamista.

Shuttle-parka yritti yrittämistään ladata asennustiedostoja mutta käynnistyi uudelleen kahden minuutin välein.

Yritimme rukata koneen bios-asetuksia, mutta mikään ei auttanut.

Takaisin varastoon Noin tunnin turhan yrittämisen jälkeen poistimme asennuslevyn dvd-asemasta, irrotimme johdot ja palautimme Shuttlen taas varaston hyllylle.

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2003

> Kymppi ja XP-kone vuodelta 2006

> Kymppi ja Vista-kone vuodelta 2009

> Lisää Windows 10 -asiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...