Suojaa puhelintasi haittaohjelmilta Sophos Intercept X:llä
Haittaohjelma puhelimessa:

Voit helposti joutua ongelmiin lataamalla haitallisia sovelluksia tai tiedostoja matkapuhelimeesi, mutta voit suojautua ongelmilta Sophos Intercept X -sovelluksen avulla.

© Shutterstock

Suojaa puhelintasi haittaohjelmilta

Haittaohjelmia ei tarvitse varoa vain tietokoneella. Puhelin voi myös joutua haittaohjelmien kohteeksi tekstiviestien väärien linkkien tai haitallisten sovellusten kautta. Siksi sinun tulee suojata puhelimesi haittaohjelmilta, mikä onnistuu helposti Sophos Intercept X -sovelluksella.

maanantai 15. marraskuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Haitallisia sovelluksia löytyy Google Play Kaupasta ja muualta verkosta yhä enemmän ja enemmän. Hiljattain kerroimme 151 haitallisesta sovelluksesta, jotka poistettiin Google Play Kaupasta.

Vaarallisissa sovelluksissa on tyypillisesti haittaohjelmia, jotka tavalla tai toisella voivat aiheuttaa sinulle paljon kuluja.

Jotkut sovellukset tilaavat puolestasi kalliita tilauspalveluja, kun taas toisia verkkorikolliset käyttävät hakkeroidakseen maksusovellusten, kuten Mobile Payn ja pankkisovellusten tiedot.

Joka tapauksessa saattaa syntyä vakavia ongelmia, jos lataat haitallisen sovelluksen tai tiedoston puhelimeesi tai napsautat tekstiviestissä olevaa haitallista linkkiä.

Valitettavasti se voi tapahtua helposti, varsinkin jollei älypuhelintasi ole suojattu hyvin.

LUE MYÖS: Varo: Haittaohjelmat leviävät YouTuben kautta

Suojaa puhelimesi maksuttomalla sovelluksella

Saatat helposti asentaa haitallisen sovelluksen iPhone- tai Android-puhelimeesi, sillä niitä on paljon. Jos kuitenkin suojaat puhelimen virustorjuntaohjelmalla, voit vähentää vaarallisten sovellusten ja tiedostojen lataamisriskiä.

Useimmat Androidin ja iPhonen hyvät virustorjuntaohjelmat ovat maksullisia, mutta voit suojata puhelimesi maksutta Sophos Intercept X -sovelluksella.

Olemme kirjoittaneet sovelluksesta lehdessämme aiemmin, ja KotiMikron tilaajana voit lukea, miten lataat ja asennat Sophos Intercept X -ohjelman Etunurkasta tästä artikkelista.

Lehden samasta artikkelista voit lukea, mihin merkkeihin on kiinnitettävä huomiota, jos epäilet, että puhelimesi on hakkeroitu – ja mitä sinun pitää silloin tehdä.

> Lataa Sophos Intercept X ohjeineen ja artikkeli Etunurkasta täältä

Näin Sophos Intercept X toimii

Sophos Intercept X:n lataat maksutta Google Play Kaupasta tai App Storesta. 

Kun sovellus on ladattu ja asennettu, se suorittaa ensiksi puhelimen skannauksen ja tarkistaa, onko siihen tallennettu vaarallisia tiedostoja tai sovelluksia.

Jos niitä löytyy, sovellus ilmoittaa niistä selvästi, ja muutamalla painalluksella Sophos Intercept X -sovelluksessa voit ratkaista nämä ongelmat ja poistaa puhelimesta haitallisen sisällön.

LUE MYÖS: Asiantuntijat: Näin valitset täydellisen salasanan

Varoittaa sinua vaarallisista sovelluksista

Kun kaikki haitalliset sovellukset tai tiedostot on poistettu puhelimestasi, Sophos Intercept X skannaa jatkossa automaattisesti asentamasi sovellukset, jotta tiedät jos tietoturvaongelmia ilmenee. Saat myös varoituksen, jos olet lataamassa vaarallista sovellusta.

Sovellus varoittaa myös, jos olet lataamassa haitallisia sovelluksia ja tiedostoja, jotta et vahingossa asenna haittaohjelmaa.

Tämä tapahtuu puhelimessasi täysin itsenäisesti, mutta halutessasi Sophos Intercept X:n voi avata säännöllisesti ja tarkistaa, onko puhelimessa ongelmia.

LUE MYÖS: Vaarallinen haittaohjelma on naamioitu tietoturvapäivitykseksi

Ehkä sinua kiinnostaa...