Tyttö, jonka päässä on Dyson Zone -kuulokkeet
Dyson Zone

Dyson Zone ovat ilmaa puhdistavat kuulokkeet, joissa on sisäänrakennettu melunvaimennus. Näin voit nauttia sekä hyvästä äänenlaadusta että raittiista ilmasta.

© Dyson

Dyson Zone – maailman ensimmäiset ilmaa puhdistavat kuulokkeet

Englantilainen Dyson-yritys esittelee kuulokkeet, joissa on sisäinen ilmanpuhdistin. Tavoitteena on ratkaista kaksi suurkaupungin ongelmaa – huono ilmanlaatu ja melu – samanaikaisesti.

perjantai 8. huhtikuuta 2022 teksti M. Østergaard

Kasvomaskeilla on takana pari menestysvuotta, ja nyt brittiläinen Dyson-yritys hyppää mukaan aallonharjalle erittäin pitkälle kehitetyn tuotteensa kanssa.

Dyson on nimittäin lanseerannut erittäin tehokkaan kuulokemikrofonin, jossa on sisäänrakennettu ilmanpuhdistin suun eteen tulevassa sangassa.

Ajatuksena on ollut kehittää tuote, joka voi ratkaista kaksi suurta kaupunkien ongelmaa: melun ja huonolaatuisen ilman.

Dyson tunnetaan parhaiten pölypussittomien pölynimureiden valmistamisesta, mutta yritys tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, joissa jokapäiväiset tuotteet kuten puhaltimet, ilmanpuhdistimet ja käsienkuivaimet on uudistettu ja suunniteltu uudella tavalla, Dyson Zonen esittelyssä kerrotaan.

> Lue myös: Nyt voit käyttää kasvojentunnistusta kasvomaskin kanssa

Dyson Zonea kehiteltiin kuusi vuotta

Kuulokkeiden kehittämiseen kului kuusi vuotta, ja sen aikana on valmistettu yli 500 prototyyppiä.

Ensimmäiset kokeet muistuttivat snorkkelia, joka oli kytketty reppuun, jossa oli puhdistusmekanismin moottori.

Lopullisessa mallissa ilmanpuhdistin näyttää enemmän tavalliselta kasvomaskilta, joka on tuttu parin viime vuoden ajalta.

> Lue myös: Uudet kuulokkeet voivat testata kuulosi

Dysonin insinöörit kehittivät yli 500 prototyyppiä ennen kuin Dyson Zone -kuulokkeet saatiin valmiiksi.
Prototyypit:

Dysonin insinöörit kehittivät yli 500 prototyyppiä ennen kuin Dyson Zone -kuulokkeet saatiin valmiiksi.

© Dyson

Miten Dyson Zone toimii

Korville tulee kompressori, joka päästää ilmaa sisään erityisten suodattimien kautta, jotka puhdistavat ilman esimerkiksi siitepölystä ja muista epäpuhtauksista. Puhdas ilma puhalletaan suun eteen. 

Visiirin läpi voi virrata jopa viisi litraa puhdasta ilmaa joka sekunti, mikä vastaa suunnilleen hengitettyä ilmamäärää juoksulenkin aikana.

Vasemmanpuoleisessa kuulokekupissa oleva ilmanlaatuanturi valvoo jatkuvasti epäpuhtauksien määrää ja lähettää tiedot puhelinsovellukseen. Saat ilmoituksen sovellukseen, kun Dyson Zonen suodattimet täytyy vaihtaa. Suodattimien pitäisi kestää vuoden Euroopan kaupungeissa ja lyhyemmän ajan saastuneemmissa osissa maailmaa.

Kuulokkeissa on aktiivinen melunvaimennus, jossa sisäänrakennetut kaiutinelementit neutraloivat ulkopuolelta tulevan äänen, jotta kuulokkeiden käyttäjä saa olla rauhassa. Kuulokkeet toistavat musiikkia korkealaatuisesti.

> Lue myös: Älykäs anturi ilmoittaa homesienistä kotona

Yhdeksän kymmenestä hengittää epäpuhdasta ilmaa

Maailman terveysjärjestö (WHO) arvioi, että yhdeksän kymmenestä ihmisestä hengittää epäpuhdasta ilmaa, joka ylittää WHO:n suositusrajat. 

Tietyt saasteet pienenivät Covid-pandemian aikana, jolloin esimerkiksi lentokoneita oli vähemmän, mutta nyt saasteet ovat palanneet entiselle tasolleen.

Dyson odottaa, että kuulokkeet ovat ostettavissa syksyllä 2022, mutta niille ei ole vielä määritetty virallista hintaa.

Voit myös valita toisin. Tässä sinulle neljä syytä valita langattomat kuulokkeet

Alla olevasta videosta näet, miten Dyson Zone toimii.

Ehkä sinua kiinnostaa...