Vältä mainokset YouTube Premium -tilauksella
YouTube-mainokset:

Tulevaisuudessa ainoa vaihtoehtosi voi olla maksaa YouTube Premium -tilauksesta, jos haluat katsoa YouTube-videoita ilman mainoksia.

© Shutterstock

YouTube pakottaa sinut katsomaan mainoksia

Tähän mennessä YouTuben mainoksilta on voinut välttyä adblockerin ja tiettyjen selainten avulla. Se ei ole vastaisuudessa enää mahdollista. YouTube pakottaa sinut nimittäin katsomaan mainoksia – ellet raota lompakkoasi.

keskiviikko 17. toukokuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Vuodesta 2005 lähtien YouTube-sivusto on tarjonnut kaikkea syvällisistä elokuva-analyyseistä ja dokumenttielokuvista hassuihin videoihin, joissa ihmiset ja eläimet joutuvat koomisiin tilanteisiin.

Valitettavasti videoalustan käyttäjillä on edessään epämiellyttävä yllätys.

YouTube testaa toimintoa, joka estää videoiden katselun, jos käytät adblockeria eli selainlaajennusta, joka estää mainokset.

Toisin sanoen joudut pian katsomaan mainoksia, jos haluat katsoa videoita YouTubessa, ellet sitten maksa Premium-tilauksesta.

LUE MYÖS: YouTube poistaa tämäntyyppiset mainokset

YouTube lukitsee videot

Reddit-käyttäjä Sazk100 huomasi viime viikolla, että YouTube pyrkii poistamaan videoiden käyttöoikeuden, jos selaimeen on asennettu mainosten näyttämisen estävä laajennus.

Hiljattain YouTube on vahvistanut Bleeping Computer -medialle, että se aikoo pakottaa käyttäjät katsomaan mainoksia.

Ominaisuus, joka on jo olemassa monilla muilla verkkosivustoilla, yksinkertaisesti lukitsee sisällön, ja näet ikkunan, jossa pyydetään sallimaan mainokset.

Jos haluat katsoa videoita, joudut poistamaan Adblockin tai uBlock Originin kaltaiset selainlaajennukset käytöstä YouTubessa ja kestämään lukuisia ja usein pitkiä mainoksia, joita näytetään ennen videoita, niiden aikana ja niiden katselun jälkeen.

LUE MYÖS: Nyt näet enemmän mainoksia Windowsissa

Näin vältät näkemästä mainoksia YouTubessa

Toistaiseksi voit edelleen välttää YouTube-mainokset Adblockin tai uBlock Origin°Chromen tai Edgen kaltaisilla adblockereilla tai esimerkiksi käyttämällä Opera GX- tai Brave-selaimia, joihin sisältyy adblocker.

Koska tätä ominaisuutta ei ole vielä täysin testattu, emme tiedä varmuudella, pystyvätkö tietyt selainlaajennukset tai adblockerin sisältämät selaimet kiertämään YouTuben eston sen jälkeen, kun se otetaan käyttöön.

Jos kiertäminen ei onnistu, joudut ottamaan maksukortin esiin, jos haluat katsoa YouTube-videoita ilman keskeytyksiä. 

Uuden toiminnon myötä YouTube kehottaa ostamaan YouTube Premium -tilauksen.

Premium-tilauksella et näe YouTube-mainoksia. Tätä kirjoitettaessa Premium Lite -tilaus on saatavilla mainosten välttämiseksi, ja se maksaa 11,90 euroa kuukaudessa yhdeltä käyttäjätililtä.

LUE MYÖS: Mikä on YouTube Premium?

Ehkä sinua kiinnostaa...