Microsoft tuo lisää mainoksia Windowsiin
Mainokset:

Microsoft ei halua, että käytät Windowsia ilman sen muita tuotteita. Siksi mainoksia näkyy esimerkiksi One Drivessä , Edgessä ja Bingissä kaikkialla Windowsissa. 

Nyt näet enemmän mainoksia Windowsissa

Microsoft on jo pitkään mainostanut yrityksen omia tuotteita eri puolilla Windowsia, ja pian joudut tottumaan neljään uudentyyppiseen markkinointitapaan Windows 11:n aloitusvalikossa.

torstai 20. huhtikuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Olemme useaan otteeseen kertoneet siitä huolestuttavasta asiasta, että Microsoftilla on kiire täyttää Windows-asennuksesi mainoksilla, joita näkyy niin lukitusnäytöllä, aloitusvalikossa, Resurssienhallinnassa kuin hakukentässä.

Viimeisin havainto oli mainos koko näytön kokoisessa ikkunassa, joka tulee näkyviin valittujen päivitysten jälkeen ja yrittää saada sinut asentamaan Windows 11:n, jos käytät edelleen Windows 10:tä.

Monet mainoksista koskevat Microsoftin omia tuotteita: toimisto-ohjelmapaketti Microsoft 365:ttä, OneDriveä, Edge-selainta, Bing-hakukonetta ja muita tuotteita. Tavoitteena on tietysti saada lisää asiakkaita ostoksille niiden osa-alueiden osalta, jotka tuottavat toistuvia tuloja, toisin kuin Windows. 

Uudentyyppisiä mainoksia aloitusvalikossa

Microsoft itse kuvailee mainoksia "treatmenteiksi" eli käsittelyiksi, ja niitä on tulossa lisää.

Microsoft testaa parhaillaan Windows 11:n aloitusvalikossa neljää uutta mainosta, jotka lähetetään tietokoneisiin, joissa asiakkaat käyttävät paikallista käyttäjätiliä – ei siis Microsoft-tiliä.

Mainos tulee uusimman Windows 11 KB5023778 -päivityksen mukana, joka on joko jo tullut tietokoneellesi tai tulossa pian.

Mainosten sisältö osoittaa, että yritys haluaa Microsoft-tilille enemmän käyttäjiä – todennäköisesti siksi, että silloin käyttäjiä on helpompi houkutella myös yrityksen muihin tilauspalveluihin.

Neljän uuden mainoksen sisältö:

  • Kirjaudu tilillesi ja tee tietokoneestasi turvallisempi
  • Kokeile Microsoft 365 -palvelua maksutta kirjautumalla sisään Microsoft-tililläsi
  • Tee tilistäsi turvallisempi: Kirjaudu sisään ja mukauta tietoturva-asetuksia
  • Voit käyttää tiedostojasi kaikkialla Saat 5 Gt ilmaista OneDrive-tallennustilaa

Neljä uutta Microsoft-mainosta suoraan Windowsin aloitusvalikkoon.
Testaa tarjoustamme:

Neljässä uudessa mainoksessa, joita Microsoft testaa parhaillaan, yritys yrittää saada sinut käyttämään Microsoft-tiliä, Microsoft 365 -toimisto-ohjelmapakettia (aiemmin Office), sekä OneDriveä ja saada sinut suojaamaan tilisi paremmin.

Mainoksien poistaminen käytöstä voi olla mahdollista

Kuten kaikkien muidenkin mainosten osalta, joita ilmestyy sinne tänne eri puolille Windowsia, myös Microsoftin kerrotaan työstävän asetusta, jolla uudet mainokset voidaan kytkeä pois päältä tietokoneen asetuksista.

Tämän on havainnut testaaja nimeltä PhantomOcean3 tulevan Windows 11 -version testiversiossa, ja vaihtoehto sisältää myös vastaavat asetukset, joiden avulla voit poistaa useimmat muut Windows-mainokset käytöstä. 

Joitakin Windowsin mainoksia voi jo poistaa käytöstä. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...