YouTube lopettaa moititun mainosformaatin käytön
YouTube:

YouTube on nyt lopettamassa sellaisten mainosten näyttämisen, jotka näkyvät bannerina katseltavan videon päällä.

© Shutterstock

YouTube lopettaa moititun mainosformaatin käytön

Suosittu YouTube-videopalvelu, jonka omistaa sama yritys kuin Googlen, lopettaa nyt mainosten näyttämisen videoiden päällä.

perjantai 17. maaliskuuta 2023 teksti Redaktionen

YouTube on päättänyt vähentää mainosten määrää, mikä tarkoittaa hyvästejä ärsyttäville bannerimainoksille, jotka näkyvät katseltavan videon päällä.

Tarkoituksena on parantaa käyttäjäkokemusta ja kiinnittää huomio muihin, tuottoisampiin mainostusmuotoihin.

YouTube hyvästelee yhden vanhimmista ja ärsyttävimmistä mainosmuodoista. 

Jos käytät YouTubea vain puhelimellasi, et näe tällaisia mainoksia, sillä ne on tarkoitettu vain YouTuben tietokoneversioon.

Riippumatta käyttämästäsi versiosta et kuitenkaan voi välttyä videomainoksilta, jotka voivat sekä edeltää videon katselua tai keskeyttää sen. Paitsi jos maksat YouTuben Premium-versiosta, jossa et joudu näkemään mainoksia.

Lue myös: YouTube Premium: Mikä se on? Miksi se maksaa?

Mainospalkit katoavat huhtikuussa

Mainospalkit on tarkoitus poistaa käytöstä 6. huhtikuuta 2023.

YouTube kertoo blogikirjoituksessaan, että palkit häiritsivät katsojien kokemusta. Suositeltavien videoiden joukossa on kuitenkin edelleen bannerimainoksia, jotka liittyvät katsomaasi videoon.

YouTube ei odota, että bannerimainosten poistamisella olisi suurta vaikutusta sisällöntuottajiin.

Formaatti ei ole näkyneet mobiililaitteilla, joista YouTube saa suurimman osan liikenteestä, ja monet käyttävät nykyisin ad-blockeria, joka estää tämän mainosmuodon käytön.

Tästä bannerista saatavat tulot edustavat siis vain pientä osaa YouTube-videoiden kokonaismainostuloista. Usein sisällöntuottajille maksettiin myös vain, jos katsoja todella napsautti mainoksia, mitä ei tapahtunut kovin usein. 

Konsortio, johon kuuluvat Google, Facebook ja Microsoft, on työskennellyt useiden vuosien ajan vähentääkseen ärsyttävimpiä mainosmuotoja verkossa. Lue lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...