Näin teet parhaat aleostokset edullisimmin.
Alennusmyynti:

Tarjousten metsästyksessä on helppo mennä halpaan Seuraavien vinkkien avulla teet parhaat ostokset edullisimpaan hintaan.

© Shutterstock

Alennusmyynti: Näin vältät maksamasta liikaa

Tammikuun alennusmyynneissä ja Black Fridayn kaltaisissa tarjouskampanjoissa voi helposti päätyä maksamaan liikaa, jolloin näennäisesti hyvä tarjous osoittautuukin huonoksi ostokseksi. Katso tästä, miten varmistat parhaan hinnan alemyynneissä.

torstai 13. tammikuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Tammikuun alennusmyynti, Black Friday ja syntymäpäivätarjoukset.

Nykyään vuoden mittaan on useita erilaisia kampanjoita, joita kaupat järjestävät meille kuluttajille saadakseen meidät käyttämään kovalla työllä ansaitsemamme rahat.

Luottokortin käyttö voi houkutella, kun käyt verkkokaupassa, joka tarjoaa suuria säästöjä, esimerkiksi kun olet ostamassa uutta elektroniikkaa alennusmyynnistä.

Vaikka upouuden kannettavan tietokoneen hinta saattaakin näyttää edulliselta, saatat olla epäonninen ja tehdä huonon ostoksen, jolloin alennuksen sijaan maksatkin tuotteesta liikaa.

LUE MYÖS: Mikä on Black Friday?

Tarjousjahti: Suuria hintaeroja

Oletat varmasti, että alennusmyynti ja tarjoukset tarkoittavat alennettuja hintoja. Vaikka hinta on alennettu, voit silti ostaa tuotteen ylihinnalla tehdessäsi ostoksia verkossa, sillä hinnoissa on suuria eroja jälleenmyyjien välillä.

Tämä käy ilmi suomalaista Hintaopasta vastaavan PriceRunnerin tekemästä analyysista. PriceRunnerin kuluttaja-analyytikko Katrine Barslevin mukaan voit kuitenkin säästää rahaa tekemällä vähän salapoliisityötä.

"Analyysi näyttää, että joidenkin suosituimpien tuotteiden hinnat vaihtelevat suuresti. On hienoa, että voit säästää satoja euroja, kunhan muistat tarkistaa hinnan monesta eri paikasta ennen ostamista", Katrine Barslev kertoo.

Vuoden 2022 tammialessa on esimerkiksi mahdollista säästää Applen iPhone 13 -puhelinta ostettaessa peräti 300 euroa, jos valitset oikean jälleenmyyjän, PriceRunnerin luvut osoittavat.

LUE MYÖS: Näin ostat turvallisesti verkosta

Tarkista hinnat ennenaleostosten tekemistä

Voit helposti tehdä virheen, jos tartut ensimmäiseen tarjoukseen. 

Ennen tuotteen ostamista tarjouksesta on siis hyvä idea rauhoittua ja verrata eri jälleenmyyjien hintoja.

Näin kertoo Katrine Barslev.

"Alennusmyynti on mahtava tilaisuus saada haluamasi tuotteet edullisemmin. Varo kuitenkin tarttumasta ensimmäiseen, parhaaseen tarjoukseen. Vertaile aina muiden verkkokauppojen hintoja nähdäksesi, teetkö todella hyvän ostoksen. Vilkkuvia tarjousmainoksia katsellessa voi olla helppo antaa periksi. Pidä pää kylmänä, sillä heräteostokset eivät ole hyväksi lompakollesi eivätkä ympäristölle", PriceRunnerin kuluttaja-analyytikko Katrine Barslev toteaa.

Voit käyttää Hintaopas-sivustoa hintojen tarkistamiseen etsimällä sinua kiinnostavaa tuotetta ja käymällä läpi sen hinnat eri jälleenmyyjillä.

Näin varmistat, että säästät rahaa, kun ostat tuotteen tarjouksesta.


LUE MYÖS: Näin vaihdat verkkokaupasta ostetun joululahjan

Varo vääriä tarjouksia

Jos törmäät verkkokauppaan, jossa on erityisen hyviä tarjouksia kalliista tuotteista, kuten iPhonesta tai design-huonekalusta, mieti tarkkaan. 

Jos tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä.

Verkossa on valitettavasti huijauskauppoja, joissa sinua halutaan vain huijata. Voit vähentää huijaamiseksi tulemisen riskiä tutkimalla verkkokauppaa ennen maksamista.

Se onnistuu esimerkiksi käyttämällä tietoturvayritys Trend Micron linkkien tarkistuspalvelua. Lisää vain tutkittavan verkkosivuston URL-osoite ja napsauta Check now. Näin saat selville, onko verkkosivusto vaarallinen.

> Käytä linkintarkistajaa napsauttamalla tästä.

Näin ostat turvallisesti verkosta

Voit myös tarkistaa sivuston hakemalla muiden kokemuksia myymälästä tai tutkimalla, kuka verkkokauppaa pitää.

Lue lisää turvallisesta ostosten tekemisestä verkossa tästä artikkelista. 

Black Fridayn kaltaisia tarjouskampanjoita edeltävillä viikoilla on usein nähty, että kaupat nostavat myöhemmin alennukseen tulevan tuotteen hintaa huomattavasti.

Siksi tarjous voi näyttää paremmalta kuin se todellisuudessa on. Sen vuoksi kannattaa tarkistaa tuotteen hintakehitys ennen ostamista.

Ehkä sinua kiinnostaa...