Julegaven

Näin palautat netistä ostetun joululahjan

Kaupan perumista ja palauttamista koskevat säännöt on hyvä selvittää kauppiaan sivuilta ennen ostamista.

maanantai 25. joulukuuta 2017 teksti C. Slot

Lähes kaikkia verkosta ostettuja tuotteita koskee peruuttamisoikeus, jonka puitteissa kaupan voi perua ilman erityistä syytä. Siitä huolimatta on hyvä ottaa selville kaupan sivuilta vaihtoon ja palautukseen liittyvät ohjeet.

14 päivän peruutusoikeus 

Nettikauppaa koskee sama peruutusoikeus kuin muutakin etämyyntiä. Jos tavara tai palvelu on ostettu EU-alueella toimivasta nettikaupasta, tilauksen voi peruuttaa ja tuotteen palauttaa 14 päivän kuluessa.

Tavaran kohdalla peruuttamisaika lasketaan tavaran vastaanottamisesta, palvelutilauksen kohdalla yleensä sopimuksen tekemisestä.

Vaikka 14 päivän peruutusoikeus on lakisääteinen, niin peruutusoikeus ei kuitenkaan koske kaikkia tuotteita. Siksi asia on hyvä aina varmistaa kaupanteon yhteydessä.

Palauta käyttämättömänä 

Palautettavan tuotteen pitää olla käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossaan. Jos palautuksen tekee 14 päivän sisällä vastaanottamisesta, niin palautuksen saa rahana.

Jotkut kaupat antavat pitemmän palautusoikeuden. Sitä käyttämällä palautuksesta saa esimerkiksi hyvityskortin, jonka voi käyttää uuden tuotteen hankintaan.

Tarvitaanko peruutusilmoitus? 

Monet kotimaiset nettikaupat tarjoavat noin 30 päivän palautus- tai vaihto-oikeuden. Kaikki kaupat eivät myöskään vaadi erillistä peruutusilmoitusta. Silloin riittää, kun palautuksen liittää palautuslomakkeen tai peruutuslomakkeen, joka tuli tuotteen ja tilausvahvistuksen mukana.

Ehkä sinua kiinnostaa...