Bing-hakukone osaa asioita, joihin Google ei pysty.
Bing:

Bing-hakukone osaa asioita, joihin Google ei pysty. Lue Microsoftin hakukoneen eduista.

Tämän vuoksi kannattaa harkita Bingin käyttöä

Microsoftin hakukone Bing on saanut tuulta purjeisiinsa, ja se todellakin tekee muutamia asioita paremmin kuin kilpailijansa Google. Tutustumme tarkemmin Bingin etuihin, jotta verkkohakujen tekeminen helpottuu.

maanantai 20. maaliskuuta 2023 teksti S. Nielsen

Monet pc-käyttäjät pyrkivät välttämään Bingiä kaikin keinoin.

Valtaosa meistä vannoo sen kilpailijan Googlen nimeen, joka on hakukoneena paljon suositumpi, ja on ollut sitä koko Bingin elinkaaren ajan vuodesta 2009 lähtien.

Microsoft on yrittänyt epätoivoisesti saada meidät siirtymään Bingiin (ja Edge-selaimeen) muun muassa sijoittamalla hakukoneen mainoksia outoihin paikkoihin Windowsissa.

Voit lukea esimerkin artikkelista: "Mitä Windowsin hakukentässä tapahtuu?"

Myös Bing osaa muutamia temppuja. Joillakin osa-alueilla se on itse asiassa kilpailijaansa parempi.

Bingiä ei tarvitse pelätä

Bingin käyttöön on useita hyviä syitä, ja monet ovat jo huomanneet sen.

Microsoft kertoi äskettäin yhtiön blogissa, että Bing-käyttäjiä oli nyt 100 miljoonaa ympäri maailmaa. Ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun Micrsoft esitteli Bingin uuden versio, johon sisältyy chatbot.

Määrä voi kuulostaa suurelta, mutta Googlen 4,3 miljardiin käyttäjään on silti vielä matkaa. Uusimpien tilastojen mukaan Google vastaa 91 prosentista hakuliikenteestä, kun taas Bing vastaa vain 2,88 prosentista koko maailman hakuliikenteestä. 

Lue myös: Sivupaneelin haku helpottaa Google-hakujasi

Näin käytät Bingiä

Jos sinulla on Windows-tietokone, Edge-selain on jo asennettu, ja kun teet haun Edgessä, Bing suorittaa haun. 

Bingiä voi käyttää myös Chrome-selaimen hakukoneena. Siirry osoitteeseen https://www.bing.com/, niin löydät kaikki tässä artikkelissa kuvatut vaihtoehdot. 

Jos haluat hyödyntää Bingiä täysimääräisesti, voit kirjautua sisään Microsoft-profiilillasi. Sisäänkirjautumisen jälkeen saat automaattisesti pisteitä, joita voit käyttää esimerkiksi lahjakorttien ostamiseen tai hyväntekeväisyyteen lahjoittamiseen.

Esittelemme seuraavassa kolme Bingin etua. Yllätyt varmasti siitä, että Microsoftin hakusivu poikkeaa itse asiassa huomattavasti Googlesta.

Etu 1: Bingin Chatbot on nyt kaikkien saatavilla

Syy siihen, että Bing ylitti hiljattain 100 miljoonan käyttäjän rajan, on Microsoftin itsensä mukaan siihen sisältyvä tekoäly. Bing on siis sijoittanut chatbotin osaksi hakutoimintoa – mikä on saanut käyttäjät uteliaiksi. 

Chatbot-toiminto helpottaa vastauksen saamista kysymyksiin ja auttaa tarkemman hakutuloksen saamisessa. Voit täsmentää hakuasi robotille yksityiskohtaisemmin, ja robotti antaa vastauksen lähteineen ja linkkeineen asiaankuuluville verkkosivustoille, joista voit lukea lisää. 

Alun perin se oli vain valittujen testaajien käytössä, mutta nyt tekoälyyn perustuva chat-keskustelu on osa Bingin uusinta versiota. 

Jos chat-toiminto ei vielä näy Bingissä, se on tulossa käyttöön muutamien päivien kuluessa.

Lue lisää: Microsoft haluaa päihittää Googlen – rakentaa chatbotin Bing-hakukoneeseen 

Keskustelu Bingin chatbotin kanssa
Bing Chat:

Bingin chatbotin avulla voit keskustelun tapaan syventää kysymyksiäsi ja saada hyviä vastauksia, joita robotti kerää verkosta tekoälyn avulla. Kokemuksemme mukaan tuloksiin kannattaa kuitenkin suhtautua hieman kriittisesti, sillä robotti saattaa säveltää hiukan liikaa, jos se ei löydä konkreettista vastausta. 

© KotiMikro

Etu 2: Hakutulosten selkeä esitystapa

Bing tarjoaa entistä visuaalisemman, mielenkiintoisemman ja monin tavoin helppokäyttöisemmän näkymän hakutuloksista. 

Google näyttää tulokset yleensä luettelona, mutta Bingin tulokset on priorisoitu niin, että esimerkiksi Wikipedia-artikkeli täyttää koko selainikkunan yläosan, ja luvut ja yleensä suuri kuva näkyvät ylimpänä.

Jos haluat tarkentaa hakua, voit vierittää sivua ylöspäin ja keskustella chatbotin kanssa poistumatta sivulta.

Paremman näköiset hakutulossivut Bingissä
Bing:

Napoleonia koskeva haku tuo Bingissä esiin hienosti järjestetyn tulossivun, josta löydät kaiken, mitä haluat tietää Napoleonista.

Etu 3: Bing tarjoaa käteviä linkkejä

On tietysti vaikea määrittää, mikä palvelu antaa juuri sinulle merkityksellisimmät tulokset. Kokemuksemme mukaan Bingillä on kuitenkin taipumus löytää haluamasi. 

Kun esimerkiksi etsit muusikkoa, musiikkivideot asetetaan etusijalle, ja tarjolla on käteviä linkkipainikkeita olennaisille verkkosivustoille.

Alla olevassa esimerkissä on hakusanana Elvis Presley. Ikkunan oikeassa reunassa olevan laulajan kuvan alapuolella on suoria linkkipainikkeita häntä koskevaan aineistoon Wikipediassa, Instagramissa, Twitterissä, YouTubessa ja Facebookissa. Näin ollen tiedot ovat hyvin kattavia ja löydät tarvitsemasi.

> Tiesitkö, että Edge perustuu samaan teknologiaan kuin Chrome? Tästä syystä Edgestä löytyy monia samoja toimintoja. Lue lisää täältä.

Elvis Presley -haku Bingissä
Elvis Bingissä:

Elvis Presley -haku tarjoaa pieniä linkkejä tärkeisiin palveluihin.

Bingin tulevaisuus

On siis monta hyvää syytä tarjota Bingille uusi mahdollisuus. 

On mahdotonta ajatella, että Bing ottaisi haltuunsa hakukoneiden maailmanherruuden. Ennustamme kuitenkin, että Bing voi saada lähivuosina suuremman osuuden kakusta, koska hakukone on saanut valtavan sysäyksen eteenpäin. 

Googlen hakukoneeseen on tulossa myös robotti, ja käyttäjien tottumuksia on vaikea muuttaa, joten useimmat luultavasti pysyvät sittenkin Googlen käyttäjinä.

> Katso video: 28 vuoden selainsota – kehitys vuodesta 1994 tähän päivään saakka

Ehkä sinua kiinnostaa...