Chrome-laajennukset Edgessä
Chrome-laajennukset Edgessä:

Chrome-laajennuksia voi ladata ja käyttää Microsoft Edge -selaimessa. Näytämme, miten se tehdään. 

© KotiMikro

Näin käytät Chrome-laajennuksia Microsoft Edgessä

Pääset silti nauttimaan Google Chrome -selaimen laajennuksista, vaikka käyttäisitkin Edge-selainta. Katso tästä, miten se tehdään.

keskiviikko 25. tammikuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Selainlaajennukset eli lisäosat. Pienillä miniohjelmilla on useampia nimityksiä. Ne helpottavat ja verkossa surffaamista ja tekevät siitä hauskempaa tai tehokkaampaa.

Selaimen lisäosa tai laajennus on pieni ohjelma, jonka asennat selaimeesi ja joka tarjoaa uusia ja aivan erityisiä vaihtoehtoja suoraan selaimeesi. 

Ohjelmia ovat saatavilla lähes kaikkiin selaimiin, mutta kaikilla selaimilla ei voi käyttää samoja laajennuksia.

Tuhansia Chrome-laajennuksia

Google Chrome on maailman käytetyin selain. Ei siis ole yllättävää, että siitä löytyy myös laajin valikoima selaimen lisäosia.

Valitettavasti Chromen laajennusta ei aina voi käyttää muissa selaimissa, mutta Microsoft Edgessä tilanne on toinen. Selaimen saa helposti toimimaan laajennuksilla, jotka on muuten tarkoitettu Google Chromeen.

Tämä johtuu siitä, että Microsoftin Edge-selain, kuten Google Chrome, on rakennettu samalle Chromium-alustalle .

LUE MYÖS: Näin käytät Chromen laajennuksia

Anna Microsoft Edgelle käyttöoikeus

Kaikki Google Chromen monet laajennukset eivät ole saatavilla Edge-selaimen kaupassa. Onneksi voit ladata Chrome-laajennuksia Microsoft Edgeen, ja se on melko helppoa:

  1. Avaa Microsoft Edge ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä.
  2. Valitse Laajennukset.
  3. Napsauta Hallitse laajennuksia.
  4. Napsauta vaihtopainiketta kohdassa Salli laajennukset muista kaupoista.
  5. Napsauta lopuksi Salli ja käynnistä selain uudelleen.

Kun olet antanut luvan käyttää muiden kauppojen laajennuksia, siirry Google Chromen verkkokauppaan Microsoft Edge -selaimessa ja valitse haluamasi laajennus.

Suosittelemme kuitenkin, että lataat laajennuksia vain virallisista lähteistä, kuten Microsoftilta tai Chromelta, joilla on turvallisuusvaatimukset – etkä satunnaisista paikoista verkossa.

LUE MYÖS: Varo: Selaimen lisäosat huijaavat yhä useampia

Monia hyödyllisiä työkaluja selaimessa

Google Chromen verkkokauppa on täynnä laajennuksia, jotka parantavat verkon käyttöä eri tavoin. KotiMikron numerossa 3/2023 paljastamme kolme nerokasta laajennusta, joista jokainen poistaa häiriötekijät verkkosivustoilta.

Voit esimerkiksi välttää videoiden automaattisen toistamisen, kun käyt verkkosivustolla, tai voit välttää evästeiden tarkistamisen joka kerta.

Lue lisää laajennuksista KotiMikro-lehdestä, jossa näytämme myös, miten laajennuksia käytetään. Jos olet KotiMikron tilaaja, voit myös lukea artikkelin PDF-version täältä.

Jos et ole vielä KotiMikron tilaaja, voit tehdä tilauksen napsauttamalla tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...