Chromesta tulee entistä parempi, jos laajennat selainta lisätyökaluilla.

Näin käytät Chromen laajennuksia

Vastaako Chrome odotuksiasi? Ainakin sitten, jos asennat pieniä selainlaajennuksia tarpeidesi mukaan. Näytämme, miten saat Chromen laajennukset täysin hallintaan.

perjantai 12. elokuuta 2022 teksti S. Nielsen

Google Chrome -selain on markkinoiden ylivoimaisesti suosituin selain. Vuonna 2008 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen selaimesta on ilmestynyt tasan 101 uutta versiota, joista jokainen on edeltäjäänsä parempi.

Siitä huolimatta tietokoneharrastajat toivovat aina joitakin uusia toimintoja ja työkaluja, joita Google ei ehkä ole itse ajatellut tarvittavan selaimessa. 

Tuhansia selainlaajennuksia

Onneksi Google on kuitenkin tuonut nämä lisätyökalut saataville selainlaajennuskaupan muodossa. Selainlaajennus tunnetaan myös selaimen lisäosana tai selaimen lisäohjelmana. Se on pieni ohjelma, joka sijaitsee selaimen yläosassa ja tarjoaa sinulle jonkinlaisen lisätyökalun. 

Klassinen esimerkki on Print Friendly, joka auttaa tulostamaan puhdasta tekstiä ilman mustetta vaativia valokuvia ja muita grafiikoita. 

Lue myös: Suuri yhteistyö parantaa selainlaajennuksia

Näin lisäät selainlaajennuksen Chromeen

Laajennusten lisääminen Chromeen on helppoa. Seuraavassa kerromme, miten teet sen Chrome Web Storesta.

  1. Mene Chrome Web Storeen
  2. Tutki vaihtoehtoja ja etsi kiinnostava laajennus
  3. Napsauta Lisää Chromeen laajennuksen alapuolella
  4. Vahvista valintasi valitsemalla Lisää laajennus

Laajennus on nyt selaimessasi. Laajennukset ovat yleensä pieniä painikkeita Chromen oikeassa yläkulmassa. Aseta laajennukset napsauttamalla painikkeita. Samasta paikasta voit yleensä poistaa laajennuksen käytöstä tilapäisesti.

Näin löydät selainlaajennukset Chromesta

Chromeen on saatavilla nopeasti runsaasti upeita laajennuksia, ja ne toimivat yleensä moitteettomasti. Joissakin tapauksissa lisäosat voivat kuitenkin häiritä tahattomasti selailuasi, ja sinun on ehkä etsittävä tähän syypäänä oleva laajennus ja poistettava se. Löydät lisätietoa Chrome-laajennuksista seuraavalla tavalla

  1. Napsauta Chromen yläkulman kolmea päällekkäistä pistettä.
  2. Valitse nyt Lisää työkaluja ja sitten Tehtävänhallinta.
  3. Yhteenveto tulee näkyviin. Voit nyt valita Poista niiden laajennusten kohdalla, joita et enää halua käyttää selaimessa.

Kaksi selainlaajennusta ratkaisee ärsyttävät ongelmat

KotiMikro suosittelee laajennuksia I don't care about cookies ja Block Website Notification Request. Molemmat näistä laajennuksista takaavat selaimen häiriöttömän käyttökokemuksen. Voit lukea lisää aiheesta artikkelista Ratkaisut Chromen 7 pahaan ongelmaan

Ehkä sinua kiinnostaa...