Acrobat Edgeen
Acrobat Edgeen

Adobe Acrobatista tulee pian kiinteä osa Microsoft Edge -selainta.

© Shutterstock

Adobe Acrobatista tulee Edgen PDF-lukuohjelma

Pian PDF-tiedostojen lukeminen Microsoft Edgellä on aivan toisenlainen kokemus, sillä Adobe Acrobatista tulee osa selainta.

sunnuntai 19. helmikuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Ei ole mikään salaisuus, että Microsoft haluaa meidän käyttävän Edge-selaintaan, ja se houkuttelee siihen yhä uudelleen uusilla ja kiinnostavilla toiminnoilla – viimeksi sisäisellä chattirobotilla ChatGPT:n muodossa ja nyt mielenkiintoisella yhteistyöllä Adoben kanssa.

Windows 10:ssä ja 11:ssä Microsoft Edge -selain on oletusohjelma PDF-asiakirjojen avaamiseen, mutta siihen tulee pian muutos. Ainakin melkein.

Windowsissa vakio-ohjelma on Edge, mutta Microsoft on solminut sopimuksen ohjelmistokehittäjä Adoben kanssa, mikä tarkoittaa, että suositusta PDF-lukijasta, Adobe Acrobatista, tulee erottamaton osa Microsoft Edgeä. Microsoft kirjoittaa aiheesta blogissaan.

Jatkossa PDF-tiedostojen lukemiseen käytetään Edgessä Adobe Acrobatin lähdekoodia, minkä ansiosta asiakirjat ovat terävämpiä ja tyylikkäämpiä ja latautuvat nopeammin.

LUE MYÖS: Näin vaihdat PDF-lukuohjelman Windowsissa

Upeammat värit ja parempi suorituskyky

Olet ehkä yrittänyt avata PDF-asiakirjan Edge-selaimessa. Se ei ole mikään huikea kokemus. Ennemminkin kaikki vaikuttaa hieman hankalalta ja kömpelöltä, ja joskus asiakirjat eivät näy oikein.

Adobe Acrobatin Microsoft Edgeen integroinnin myötä PDF-tiedostojen lukukokemus paranee. Microsoftin mukaan värit ja grafiikat näyttävät paremmilta, suorituskyky ja turvallisuus paranevat ja tekstikatkelmien merkitseminen helpottuu.

Lisäksi saataville tulee mahdollisuus maksaa lisätoiminnoista, kuten tekstin ja valokuvien muokkauksesta suoraan PDF-tiedostossa sekä PDF-tiedostojen muuntamisesta muihin formaatteihin.

LUE MYÖS: Älä koskaan avaa tuntemattomien lähettäjien PDF-tiedostoja

Acrobat Edgeen maaliskuussa

Parannetun PDF-lukuohjelman sisältävän uuden Edge-version hankkiminen ei maksa mitään, ja Adobe Acrobat -toteutus on tulossa sekä Windows 10:een että Windows 11:een.

Microsoft Edge päivittyy automaattisesti uudella PDF-lukuohjelmalla, joten sinun tarvitsee vain odotella kärsivällisenä.

Adobe Acrobatista tulee suunnitelman mukaan osa Microsoft Edgeä jossakin vaiheessa vuonna 2023. Ensimmäiset käyttäjät pääsevät nauttimaan uudesta PDF-tiedostojen lukuohjelmasta jo maaliskuussa 2023.

LUE MYÖS: Näin käytät Chrome-laajennuksia Microsoft Edgessä

Ehkä sinua kiinnostaa...