Windowsin Sähköposti ja Kalenteri korvataan pian verkkosovelluksella
Outlook:

Suositut Sähköposti- ja Kalenteri-sovellukset korvataan pian verkkosovelluksella, joka on Outlook.comissa.

Sähköposti ja Kalenteri poistuvat Windowsista

Sen sijaan, että voisit käyttää Windows 10:ssä ja 11:ssä sähköposti- ja kalenteriohjelmaa, Microsoft haluaa sinun käyttävän outlook.com-palvelua. Päätös on herättänyt suurta vastustusta.

maanantai 14. elokuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Microsoft ei ole moneen vuoteen osannut tehdä päätöstä Windowsin sisältämän sähköpostiohjelman suhteen.

Ensin yhtiö lanseerasi erittäin suositun Outlook Expressin, ja poisti sen sitten myöhemmin käytöstä. Myöhemmin markkinoille tuli suosittu Windows Live Mail, joka poistettiin myös käytöstä.

Juuri kun olemme tottuneet käyttämään Windows 10:n ja 11:n Sähköposti-sovellusta, yritys on jälleen kerran päättänyt poistaa sisäisen sovelluksen.

Selitys on kuitenkin tällä kertaa läpinäkyvämpi: Microsoft haluaa saada meidät käyttämään Outlook.com-palveluaan, jossa on myös tallennustilaa ja toimisto-ohjelmapaketti.

> Lue myös: 5 ilmaista vaihtoehtoa Outlookille

Valot sammuvat vuonna 2024

Kun käynnistät päivitetyn Windowsin Sähköposti- tai Kalenteri-ohjelman, ikkunan yläosaan tulee ilmoitus, jossa kerrotaan, että ohjelmat korvataan Outlookilla vuonna 2024.

Saat siis yhden uuden sovelluksen kahden katoavan tilalle, mutta tuleva Outlook ei ole sellainen sovellus, jollaisena tunnet sen.

Kyseessä on niin kutsuttu verkkosovellus, joka vain näyttää sivuston outlook.com sisällön. 

Toisin sanoen voit käydä jo tänään osoitteessa outlook.com ja tutustua tuleviin mahdollisuuksiisi, kun et enää voi käyttää sähköpostia ja kalenteria suoraan Windowsissa.

> Lue myös: Valitse paras maksuton sähköposti

Kun avaat Windowsin Sähköposti-sovelluksen, ikkunan yläreunassa näkyy ilmoitus, jossa kerrotaan sovelluksen poistumisesta käytöstä vuonna 2024.
Suljemme pian:

Kun avaat nyt Windowsin Sähköposti-sovelluksen, ikkunan yläreunassa näkyy ilmoitus, jossa kerrotaan sovelluksen poistumisesta käytöstä vuonna 2024.

Mahdollisuus lisäpalveluihin

Outlook.com-sivustolla on tosiaan kalenteri, sähköposti ja yhteystietoluettelo, mutta ne kaikki ovat verkossa, joten jää nähtäväksi, toimiiko uusi verkkosovellus ollenkaan, jos internetyhteys on poikki.

Sähköposti-sovelluksen käytön etuna onkin ollut juuri se, että voit kirjoittaa sähköpostia ilman internetyhteyttä ja lähettää sähköpostiviestin, kun verkkoyhteys on taas saatavilla.

Microsoftin näkökulmasta outlook.com tarjoaa paljon enemmän mahdollisuuksia

Siinä on myös pääsy OneDriven tallennustilaan ja voit avata liitetiedostoja suoraan Microsoftin toimisto-ohjelmapaketin verkkoversiossa.

Jos et ole OneDriven tai Office 365:n maksava asiakas, saat kuitenkin säännöllisiä tarjouksia sen tilaamisesta. Microsoft haluaisi nimittäin sinun maksavan tilauspalveluistaan.

> Lue myös: Nyt näet enemmän mainoksia Microsoftin palveluista Windowsissa

Kahden sovelluksen korvaava verkkosovellus näyttää outlook.com-sivuston, jossa on sähköposti, kalenteri ja yhteystietoluettelo.
Outlook.com:

Kahden sovelluksen korvaava verkkosovellus näyttää outlook.com-sivuston, jossa on sähköposti, kalenteri ja yhteystietoluettelo.

Aiheuttaa suuria protesteja

Sen jälkeen, kun pikkuinen ilmoitusikkuna ilmestyi Sähköposti- ja Kalenteri-sovellusten yläosaan, soraääniä on kuultu paljon – sekä X:ssä (aikaisempi Twitter) että Microsoftin omilla foorumeilla.

Windows-käyttäjät ovat olleet huolissaan siitä, että Windows on muuttumassa ChromeOS:ksi, eli Googlen käyttöjärjestelmäksi, jossa kaikki tapahtuu internetyhteyden kautta tietokoneelle asennettavien ohjelmien sijaan.

Olemme aiemmin kirjoittaneet tästä mahdollisesta kehityksestä artikkelissa "Microsoft haluaa sinun maksavan Windows-tilauksesta."

Ne, jotka ovat jo päässeet testaamaan uutta Outlookia Microsoftin Insider-testiohjelman kautta, ovat myös dokumentoineet Tehtävienhallinnasta otetuilla kuvakaappauksilla, että uusi sovellus käyttää huomattavasti enemmän resursseja tietokoneella kuin Sähköposti-sovellus.

Tältä näyttää uusi Outlook-verkkosovellus, joka korvaa pian Sähköposti- ja Kalenteri-sovellukset.
Verkkosovellus:

Tältä näyttää uusi Outlook-verkkosovellus, joka korvaa pian Sähköposti- ja Kalenteri-sovellukset.

Asenna hyvä vaihtoehto

KotiMikro seuraa kehitystä tiiviisti, ja kerromme heti, kun tiedämme tarkemman päivämäärän, jolloin Windowsin sisältämät sovellukset sulkeutuvat lopullisesti. 

Jos haluat käyttää sähköposteihin edelleen tietokoneelle asennettavaa ohjelmaa, voit ladata vaihtoehdon Etunurkasta jo tänään.

Sieltä löytyy Thunderbird-ohjelma, kattava sähköposti- ja kalenteriohjelma, jonka voit asentaa tietokoneelle ja jota voit tietenkin käyttää ilman internetyhteyttä.

Ehkä sinua kiinnostaa...