Valitse ilmainen sähköpostilaatikkosi
Valitse sopivin sähköpostilaatikko:On olemassa useita hienoja ilmaisia sähköpostipalveluita ja sähköpostiohjelmia – loimme katsauksen parhaisiin ilmaisiin bittiposteljooneihin.

Valitse sopivin sähköpostilaatikko

Nettioperaattorista riippumattomia sähköpostipalveluita on runsaasti tarjolla. Katsastimme kolme ilmasta webmail-palvelua ja neljä ilmaista tietokoneelle asennettavaa sähköpostiohjelmaa.

tiistai 15. helmikuuta 2022 teksti Toimitus


Valittavana on useita ilmaisia sähköpostipalveluntarjoajia. Esittelemme kolme suosituinta selaimella käytettävää palvelua.

Ilmainen webmail 1: Outlook.com

Microsoftin webmail on varmasti monelle tuttu. Se on yksi luotettavimmista ja toimivimmista selaimella käytettävistä sähköpostipalveluista, ja toisin kuin Outlook-sähköpostiohjelma, Outlook.com on ilmainen.

Sinun ei myöskään tarvitse käyttää maksullista Outlook-sähköpostiohjelmaa saadaksesi viestisi tietokoneelle. Voit helposti käyttää muita ilmaisia sähköpostiohjelmia Outlook.com-sähköpostiosoitteesi kanssa.

Outlook.com-osoitetta voi myös käyttää kirjautumiseen Windows-laitteille ja Microsoftin palveluihin.

Voit luoda käyttäjätilin täällä.

Ilmainen webmail 2: Gmail

Googlen Gmail on maailman suosituin webmail-palvelu. Sen ominaisuuksiin kuuluu muun muassa tehokas roskapostisuodatin, ja palvelu toimii ilmaiseksi palveluksi äärimmäisen luotettavasti. Gmail-tilin voi myös liittää tietokoneelle asennettuun sähköpostiohjelmaan, jolloin Gmailia ei ole pakko aina käyttää selaimella.

Gmail on siitäkin kätevä, että se toimii Google-tilin käyttäjätunnuksena, jolla voi kirjautua kaikkiin Googlen palveluihin ja omiin Android-laitteisiinsa.

Voit luoda käyttäjätilin täällä.

Ilmainen webmail 3: Yahoo Mail

Yahoon sähköpostipalvelu on ollut olemassa kauan, vaikka sen suosio onkin laskenut sen jälkeen, kun Google hautasi Yahoon hakukoneen. Tavallaan sääli, sillä Yahoon postissa ei ole mitään vikaa.

Yahoon webmailissa voi helposti hakea viestejä, ryhmitellä viestejä ja käyttää erilaisia viestipohjia. Myös Yahoo-osoitteen voi helposti lisätä sähköpostitiliksi työpöytäohjelmaan.

Voit luoda käyttäjätilin täällä.

Kun vaihdat sähköpostipalvelua, muista ilmoittaa uusi osoite kaikille ystävillesi sekä palveluille, yhdistyksille ja yrityksille, jotka käyttävät osoitettasi ottaakseen sinuun yhteyttä. Lue täältä, kuinka sähköpostitili vaihdetaan onnistuneesti.

Valitse sopivin sähköpostiohjelma

Moni käyttää sähköpostia selaimella. Toiset puolestaan tykkäävät käyttää tietokoneelle asennettua sähköpostiohjelmaa.

Tunnetuimpia sähköpostiohjelmia on Microsoftin Outlook.

Outlook on kuitenkin arvokas ohjelma ja tarkoitettu erityisesti työryhmäkäyttöön. Kotikäyttäjä pärjää ilmaisella ohjelmalla, joita on hyvin tarjolla.

Sähköpostiohjelman etuja:

  1. Vanhoja viestejä pystyy tarvittaessa lukemaan ilman nettiä
  2. Viestin voi kirjoittaa valmiiksi ja lähettää matkaan, kun nettiyhteys on taas käytettävissä.
  3. Samalla ohjelmalla voi hallita useita sähköpostitilejä

4 ilmaista vaihtoehtoa Outlookille

Ilmainen sähköpostiohjelma 1:
eM Cloud

Tehokas ja helppokäyttöinen ohjelma, jonka ominaisuuksiin kuuluu muun muassa automaattinen varmuuskopiointi ja kätevä viestihistoria yhteystiedoissa.

Ohjelmaa ei kuitenkaan ole saatavana suomenkielisenä ja ilmaisversiossa postitilien määrä on rajoitettu kahteen.

Lue ohjelman arvio Testinurkassa

Ilmainen sähköpostiohjelma 2: Mozilla Thunderbird

Tehokas työkalu, jolla saa pidettyä laajankin viestiarkiston hallinnassa.

Ohjemassa ei ole joistakin muista postiohjelmista tuttua keskustelunäkymää. Kalenteri on lisättävä laajennuksena, vaikka se ei varsinainen puute olekaan.

Lue ohjelman arvio Testinurkassa

Ilmainen sähköpostiohjelma 3: Opera Mail

Ohjelma tarjoaa yksinkertaiset perustoiminnot sähköpostin hallintaan.

Alkuun pääseminen asennusvaiheessa vaatii tavallista enemmän vaivannäköä. Lisätoimintoja on niukalti. Mukana ei ole esimerkiksi kalenteria eikä automaattisen vastauksen lähetystä. Käyttöliittymä on myös päässyt vanhentumaan päivitysten puutteessa.

Lue ohjelman arvio Testinurkassa

Ilmainen sähköpostiohjelma 4: Windowsin Sähköposti-sovellus

Windows 10:n Sähköposti-sovellus, Windows Mail, on helppo ottaa käyttöön, sillä ohjelma opastaa tarvittavat toimenpiteet vaihe vaiheelta. Ohjelmaan voidaan myös lisätä useita sähköpostitilejä.

Ohjelma on ainakin toistaiseksi toiminnoiltaan melko pelkistetty.

Lue ohjelman arvio Testinurkassa

Ehkä sinua kiinnostaa...