Animaatio, jossa näkyy Gmailin uusi Help me write -toiminto
Help me write:

Gmail osaa pian muuttaa lyhyen muistiinpanon yksityiskohtaiseksi sähköpostiviestiksi.

© Google

Help me write: Gmail kirjoittaa nyt sähköpostiviestit puolestasi

Google tuo Gmailiin ja Google Docsiin tekoälyn, joka osaa kirjoittaa sähköpostiviestejä ja tekstiasiakirjoja muistiinpanoistasi.

tiistai 23. toukokuuta 2023 teksti M. Østergaard

Tekoäly on yhtäkkiä käytössä kaikkialla, ja nyt Google sisällyttää sen myös suosittuun Gmail-sähköpostipalveluunsa.

Jatkossa sinun tarvitsee kirjoittaa vain muutama sana, ja Gmailin sisäinen tekoäly huolehtii lopusta.

Toiminnon nimi on Help me write, ja se käyttää edistynyttä koneoppimista ymmärtääkseen sähköpostiviestin asiayhteyden ja tarkoituksen. 

Se analysoi aiemmin kirjoittamiasi sähköposteja ja kerää miljoonista sähköposteista tietoja, joiden avulla luodaan asiayhteyteen sopivaa sisältöä. 

> Lue myös: ChatGPT: Kokeile chatbottia, josta kaikki puhuvat

Oppii kirjoitustyylisi ja oikolukee

Help me write yrittää oppia kirjoitustyylisi ja mieltymyksesi, jotta automaattiset sähköpostiviestit olisivat persoonallisia ja aidon tuntuisia.

Tekoäly osaa myös parantaa sähköpostiviestien kieltä. Se tunnistaa kielioppi- ja kirjoitusvirheet ja auttaa muotoilemaan lauseita niin, että ne kuulostavat ammattimaisemmilta.

Help me write -palvelun käyttämiseksi sinun tarvitsee vain aloittaa sähköpostiviestin kirjoittaminen Gmailissa. Napsauta sitten Help me write -painiketta, niin saat luonnoksen valmiista sähköpostiviestistä. 

Vain muutamalla napsautuksella voit muuttaa tekstin koko sävyä niin, että siitä tulee enemmän tai vähemmän muodollinen tai lyhyempi tai pidempi. 

Tekoäly osaa myös oikolukea tekstisi. Se voi esimerkiksi ehdottaa korjausta oikeinkirjoitukseen, kielioppiin tai tekstin sävyyn.

> Microsoftin Bing-hakukoneeseen on myös tullut tekoäly, joka auttaa tekemään nettihakuja. Lue lisää täältä

animaatio, jossa näkyy Google Docsin uusi Help me write -toiminto
Help me write:

Kirjoita yksi rivi, niin Google Docs sylkäisee kokonaisen tekstin ulos. Sen jälkeen voit hienosäätää tekstiä toimintoon sisältyvillä komennoilla. Toiminto tulee ensin Gmailiin ja sen jälkeen Google Docsiin.

© Google

Duet AI – Googlen vastaus CoPilotiin

Uusi toiminto otetaan käyttöön Gmailin englanninkielisessä versiossa. Toukokuun aikana Google Dociin tulee myös Help me write -toiminto, joka osaa auttaa esimerkiksi kirjoittamaan kaikkea aina kirjeistä ja työhakemuksista juhlalauluihin.

Google on selvästi panostanut vahvasti tekoälyyn tuotteissaan. Panostus on saanut nimekseen Duet AI, ja se taistelee Microsoftin suuren luokan CoPilotia vastaan.

Yrityksen Sheets-laskentataulukkoohjelmaan tulee ominaisuus, jonka avulla voit luoda kaavion tai taulukon vain muutamasta avainsanasta.

> Lue myös: Copilot: Microsoft sisällyttää tekoälyn Microsoft 365:een

Alla olevalla videolla Google esittelee joitakin Duet AI:hin tulevia toimintoja. Voit lukea lisää Googlen blogista täältä.

Luo kuvia esityksiisi

Voit myös luoda uusia kuvia Slides-esitysohjelmaan. 

Kuvailemalla, millaisen kuvan haluat, voit luoda esityksiin uusia ja persoonallisia taustakuvia. Toiminto on tuttu Dall-E:stä, Midjourneysta ja Edgen uudesta Image Creator -toiminnosta.

Duet AI:n monien uusien ominaisuuksien taustalla oleva tekoäly vaatii paljon laskentatehoa, ja aluksi uusia ominaisuuksia voi käyttää vain Googlen maksullisessa Google Workspace -versiossa.

Toiminnot ovat jo valittujen käyttäjien testissä, ja tulevina kuukausina ne ovat kaikkien saatavilla.

> Lue myös: Näin teet omia kuvia tekstistä Dall-E:ssä

Duet AI osaa luoda kuvia tekstistä suoraan Slides-ohjelmassa
Duet AI Slides-ohjelmassa:

Pian voit luoda omia kuviasi tekstistä suoraan Google Slides -ohjelmassa esityksiä tehdessäsi.

© Google

Ehkä sinua kiinnostaa...