Tämä on Googlen uusi Pixel -älykello Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Emme vielä tiedä Googlen uuden Pixel Watch -älykellon hintaa, mutta se ei varmastikaan ole edullinen. 

© Google

Google Pixel Watch kilpailee Apple Watchin kanssa

Google tuo nyt ensimmäistä kertaa kellon markkinoille. Mutta pystyykö hakukonejättiläinen valmistamaan tuotteen, joka kilpailee Applen, Samsungin ja muiden älykellovalmistajien kanssa? Yhdessä asiassa Googlella on suuri etulyöntiasema.

torstai 19. toukokuuta 2022 teksti N. Ernst

Palataan marraskuuhun 2019, jolloin Google esitteli uutuutensa.

Hakujättiläinen halusi ostaa Fitbit-yrityksen, joka oli työskennellyt vuodesta 2007 lähtien niin kutsuttujen puettavien laitteiden, kuten Fitbit Chargen ja Fitbit Versan, parissa. 

LUE MYÖS: Nyt se on täällä: Tällainen on uusi Android

Se on siis tekniikkaa, jota voit pitää ranteessa: älykelloja ja -rannekkeita ja joiden avulla voit seurata harjoittelua, liikkumista, unta, aktiivisuutta, sairauden merkkejä ja paljon muuta.


Kauppa hyväksyttiin virallisesti vuonna 2021, ja Google sai Fitbitin omistukseensa noin 1,9 miljardilla eurolla.

Siirrytään eteenpäin vuoteen 2022 ja Googlen vuosittaiseen Google I/O -kehittäjäkonferenssiin, jossa Google esittelee joka vuosi uusinta teknologiaa ja ohjelmistokehitystä. 

Täällä Google esittelee uusia puhelimiaan ja uusinta Android-käyttöjärjestelmää, mutta tänä vuonna heillä oli myös lisäuutisia.

LUE MYÖS: Mikä on älykello? Mihin sitä voi käyttää?

Pixel Watch on Googlen ensimmäinen älykello

Google esitteli ensimmäistä kertaa Fitbitin oston tuloksia eli Googlen ensimmäisen älykellon.

LUE MYÖS: Hanki reilusti tilaa Android-puhelimeesi

Sitä on odotettu jännityksellä.

Google valmisti pari vuotta sitten WearOS-alustan, joka on juuri älykellojen ja puettavien laitteiden käyttöjärjestelmä, sekä selkeän kilpailijan Applen watchOSille, joka on Apple Watchin käyttöjärjestelmä.

Toistaiseksi vain muut valmistajat, kuten Samsung, ovat valmistaneet WearOS-käyttöjärjestelmää käyttäviä kelloja. Mutta nyt Google on tuonut markkinoille Google Pixel Watchin.

Tässä on Googlen uusi älykello, Google Pixel Watch
Google Pixel Watch:

Google-kellon rannekkeen voi vaihtaa omaan tyyliisi sopivaksi. Toisin kuin Applen kellossa, Googlen Pixel Watch on pyöreä, kuten useimmat tavalliset kellot. 

© Google

Mikä on Google Pixel Watch?

Google Pixel Watch näyttää aivan tavalliselta kellolta. Se on pyöreä ja valmistettu lasista ja teräksestä, ja siinä on hihnakiinnitys.

LUE MYÖS: Näin teet Android-puhelimestasi turvallisen

Normaalien näyttöjen sijaan kellotaulussa on näyttö, joka näyttää sähköpostisi, puhelusi, askelmääräsi, Google Mapsin oppaat, sykkeesi ja paljon muuta puhelimesi avulla määrittelemää tietoa. 

Kellosta tulee siis puhelimesi jatke, joten voit jättää puhelimesi taskuun ja katsoa nopeasti rannetta vilkaisemalla, onko jotakin uutta tapahtunut.

LUE MYÖS: Android-puhelimissa on pian suuri ongelma

Voit maksaa kellolla myös myymälöiden maksupäätteillä. Lisäksi voit käyttää sisäänrakennettua Google Assistant -palvelua säätiedoille tai asettaa seitsemän minuutin ajastuksen kananmunien keittämistä varten.

Miksi kannattaa valita Googlen älykello?

Googlen uusi kello muistuttaa siis todella paljon toista markkinoilla olevaa kelloa: Apple Watchia.

LUE TESTISTÄ TESTINURKASTA: Apple Watch Series 7

Apple Watchin haittapuolena on kuitenkin se, että kello toimii optimaalisesti vain, jos se on yhdistetty iPhoneen.

Google toivoo siis, että Google Pixel -kello vetoaa niihin, joilla on Android-puhelin ja jotka ovat jo liittyneet Googlen ekosysteemiin ja verkkotyökaluihin.

Lisäksi Google panostaa siihen, että Google Pixel Watchiin integroidut Fitbitin kuntoilutoiminnot ovat myyntiargumentti niille, jotka haluavat treenata ja mitata aktiivisuuttaan ja elämäänsä.

Tässä on Fitbit Charge -älykello
Fitbit Charge:

Tässä on Fitbit Charge -ranneke, jonka valmistaja on Fitbit. Se voi mitata sykettä, unta ja monia muita aktiviteetteja ja tekijöitä. Se on Googlen ostama Fitbit-teknologia, jota käytetään uudessa Pixel-kellossa. 

© Fitbit

Tuleeko Google Pixel Watch saataville Suomeen?

Emme kuitenkaan vielä tiedä Googlen kellosta paljon. 

On esimerkiksi vielä epävarmaa, mitä se tulee maksamaan. Suomessa ei ole tähän mennessä voitu ostaa Googlen Pixel-sarjan puhelimia, joten vielä ei ole tiedossa, voiko Googlen kelloa ostaa meidän leveysasteillamme.

Ei myöskään tiedetä, mikä siru on kellon aivot ja minkä värisinä sitä on saatavilla. 

Tiedämme kuitenkin paljon enemmän, kun kello tulee markkinoille syksyllä. 

LUE MYÖS: 151 vaarallista Android-sovellusta: Poista ne heti

Ehkä sinua kiinnostaa...