Luxaflex PowerView: Ohjaa kaihtimia puhelimella

Älykoti: Ohjaa verhoja puhelimella tai tabletilla

Nyt ei tarvitse nousta sohvalta, jos aurinko paistaa ikkunasta suoraan silmään, vaan verhot voi vetää eteen puhelimella, kun käytössä on Luxaflex PowerView.

torstai 19. lokakuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Älykodin laitteista lienee tunnetuimpia älyvalaistus, jossa valaistusta voidaan hallita puhelimeen tai tablet-laitteeseen asennettavalla sovelluksella.

Vastaavalla tavalla voidaan ohjata myös kaihtimia. Luxaflex PowerView on moottoroitu kaihdinjärjestelmä, jota voidaan ohjata joko järjestelmään kuuluvalla kaukosäätimellä tai mobiililaitteeseen asennettavalla Powerview-sovelluksella.

Sovelluksella voi laatia huonekohtaisia ajoituksia esimerkiksi niin, että verhot avautuvat automaattisesti aamuisin ja sulkeutuvat illan hämyssä.

Lue lisää älykodin ratkaisuista

Luxaflex Powerview säätää verhot valon mukaan

PowerView-sovelluksella voi säätää verhojen liikettä valon määrän mukaan ja valita huoneympäristön niin aamulle, päivälle kuin yöllekin. Verhojen nostamisen ja laskemisen lisäksi käyttäjä voi säätää kangaslamelleja puhelimen tai tabletin näyttöä pyyhkäisemällä.

Saatavana on sekä paristokäyttöisiä että muuntajalla olevia Luxaflex PowerView -kaihtimia. Luxaflex PowerView -moottorointi voidaan myös asentaa joihinkin jo olemassa oleviin Luxaflex-kaihtimiin.

Järjestelmään kuuluu PowerView-keskitin, joka yhdistetään kodin reitittimeen. Keskitin toimii pääohjausyksikkönä kaikille kaihtimille, jotka on yhdistetty PowerView-järjestelmään.

Lisätietoja Luxaflex PowerView -moottoroinnista ja järjestelmän jälleenmyyjistä on valmistajan sivuilla.

Lue myös: Mittaa lämpösi älykuumemittarilla

Mitä tarkoittaa älykoti?

Älykoti-termillä viitataan älykkäisiin kodinkoneisiin ja muihin kotiverkkoon yhdistettyihin laitteisiin, jotka tuovat kotiin uusia toiminnallisuuksia.

Yleensä älykodin laitteita ohjataan mobiililaitteen sovelluksella, mutta myös erillisiä kauko-ohjaimia käytetään.

Älykkäillä laitteilla voidaan kotiin saada energiatehokkaita asumista parantavia ratkaisuja esimerkiksi turvallisuuden ja asumismukavuuden alueella. Näihin kuuluvat muun muassa älykkäät termostaatit, älyvalaistus ja älylukot, joita voidaan hallita suoraan älypuhelimella, myös etäyhteyden kautta kodin ulkopuolelta.

Älykodin laitteet ovat osa esineiden internetiä, jossa kaikki kodinkoneet ovat yhteydessä nettiin ja myös voivat viestiä keskenään.

Ehkä sinua kiinnostaa...