Netflix-tunnusten jakaminen
Loppu jakamiselle:

Pian saat maksaa lisämaksun, jos haluat jakaa Netflix-tunnuksesi muille kuin taloudessasi asuville.

© Shutterstock

Netflix Ei enää tilitunnusten jakamista muiden kanssa

Netflix-tilisi on tarkoitettu vain sinulle ja heille, joiden kanssa asut. Netflix lähettää nyt sähköpostiviestit kaikille, jotka ovat jakaneet tunnuksensa muille. Jatkossa tilin jakaminen muiden kuin samassa taloudessa kanssasi asuvien kanssa maksaa.

torstai 25. toukokuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Voit säästää paljon rahaa jakamalla kirjautumistiedot suoratoistopalveluihin ystävien ja sukulaisten kanssa, mutta – mikä ei yllätä – se ei ole Netflix-suoratoistopalvelun mieleen.

Tunnusten jakaminen siinä määrin kuin sitä tehdään tulee yritykselle kalliiksi, ja Netflix on ilmeisesti saanut siitä tarpeekseen.

Lehdistötiedotteessa yhdysvaltalainen yhtiö kertoo nimittäin, että käyttäjät, jotka rikkovat yhtiön sääntöjä ja jakavat tunnuksia muissa talouksissa asuvien kanssa, saavat pian varoituksen sähköpostitse.

Netflix arvioi, että peräti 100 miljoonaa kotitaloutta ympäri maailmaa jakaa tunnuksensa sukulaisten ja ystävien kanssa, joiden kanssa he eivät asu. Se maksaa yritykselle miljoonia euroja.

Siksi yritys ryhtyy jahtaamaan vapaamatkustajia ja määrää, että Netflix-tunnukset voi jakaa vain samassa taloudessa asuvien kesken.

LUE MYÖS: Näin parannat Netflixin tekstitystä

Netflix lähettää varoituksen sähköpostiisi

Jos jaat Netflix-tunnuksesi muiden kotitalouksien kanssa, saatat saada Netflixiltä viestin sähköpostiisi. Tämä käy ilmi Netflixin lehdistötiedotteesta, jossa yritys selventää:

"Yksi Netflix-tili on tarkoitettu yhden kotitalouden käyttöön. Kaikki samassa kotitaloudessa asuvat voivat käyttää Netflixiä missä tahansa – kotona, matkoilla, lomalla – ja hyödyntää uusia profiilin siirron ja kirjautumisten sekä laitteiden hallintatoimintoja."

Sähköpostiviestissä kerrotaan, että tilisi on tarkoitettu yhden kotitalouden käyttöön. Saat myös ohjeet siihen, miten tarkistat, kenellä on tunnukset tiliisi ja mitä voit tehdä, jos haluat jakaa Netflix-tunnukset muiden kotitalouksien kanssa.

LUE MYÖS: 3 salaista Netflix-vinkkiä

Varoitus Netflixiltä Netflix-tunnusten jakamisesta
Varoitus Netflixiltä

Tällä hetkellä Netflix lähettää vastaavan viestin pohjoismaisille käyttäjille tanskaksi, norjaksi ja ruotsiksi. Emme vielä tiedä, milloin suomalaiset käyttäjät tulevat saamaan samaisen sähköpostiviestin Netflixiltä.

© KotiMikro

Näin jaat Netflix-tunnukset muille

Lisämaksusta voit jakaa Netflix-tilisi muiden kotitalouksien kanssa. Muualla Pohjoismaissa maksu on n. 5 euroa per henkilö, ja rahat veloitetaan alkuperäiselle Netflix-tilille kuuluvalta kortilta.

Henkilöt, joiden kanssa jaat tilin, kutsutaan tilillesi, ja heidän on aktivoitava käyttäjätietonsa samassa maassa, jossa tilin omistaja on luonut tilinsä. Saatte Netflixiin yhden yhteisen salasanan, jonka jälkeen kaikki toimii kuten ennenkin.

Jos Netflixin maksaa kolmas osapuoli, esimerkiksi teleoperaattorisi, jakotoimintoa ei voi käyttää.

LUE MYÖS: Näin paljon suoratoisto nielee dataa

Paljonko Netflix maksaa vuonna 2023?

Voit valita useista Netflix-tilauksista. 

 • Perus maksaa 7,88 €/kk
  Katselu yhdellä laitteella HD-laatuisena

 • Tupla 11,99 €/kk
  Katselu kahdella laitteella samaan aikaan Full HD -tarkkuudella
  Mahdollisuus lisätä yksi henkilö, joka ei asu taloudessasi n. 5 €/kk (ei vielä Suomessa)

 • Perhe maksaa 15,99 €/kk
  Katselu neljällä eri laitteella samaan aikaan Ultra-HD-tarkkuudella
  Mahdollisuus lisätä kaksi henkilöä, jotka eivät asu taloudessasi n. 5 €/kk/henkilö (ei vielä Suomessa).

Jos sinulla on Netflix-tilaus kolmannen osapuolen kautta, esim. puhelinoperaattorilta, et voi lisätä henkilöitä kotitaloutesi ulkopuolelta.

Onko Netflix-tilin jakaminen laitonta?

Uutta mallia testattiin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä Kanadassa, Uudessa-Seelannissa, Portugalissa ja Espanjassa, ja oletettavasti se on ollut menestys, sillä se on otettu nyt käyttöön 108 maassa.

Netflix-tunnustesi jakaminen muiden kanssa on Netflixin käytäntöjen vastaista, mutta vielä ei tiedetä varmasti, mitä Netflix-tilillesi tapahtuu, jos et maksa lisämaksua ja jaat Netflix-tilisi kotitaloutesi ulkopuolelle.

Jossain vaiheessa Netflixin verkkosivustolla kerrottiin, että pääsy Netflix-tilillesi estetään ja myös televisiosi käyttö estetään, jos jaat Netflix-tunnuksesi muiden kanssa. Lause poistettiin kuitenkin myöhemmin.

Ehkä sinua kiinnostaa...