Nainen istuu sohvalla katsomassa Netflixiä.
Netflix

Nyt Netflix haluaa varmistaa, että maksat sen elokuvien ja sarjojen katsomisesta, etkä jaa käyttöoikeuttasi ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

© Shutterstock

Netflix jahtaa vapaamatkustajia

Netflix haluaa saada vapaamatkustajat maksamaan elokuvien ja television katsomisesta palvelussa sen sijaan, että he lainaavat muiden tilejä.

perjantai 25. maaliskuuta 2022 teksti M. Østergaard

Netflix on ilmeisesti kyllästynyt siihen, että ihmiset käyttävät palvelua maksamatta, joten tästä eteenpäin Netflix-tilin jakaminen useammalle käyttäjälle on vaikeampaa ja kalliimpaa.

Näin estetään se, että useampi kotitalous jakaa saman Netflix-tilin erillisten tilausten maksamisen välttämiseksi.

Netflix toteuttaa muutokset aluksi kokeiluna Etelä- ja Väli-Amerikassa. Chilen, Costa Rican ja Perun käyttäjät ovat ensimmäisiä, jotka pääsevät nauttimaan lisämaksuista.

Netflix-tiliä voi edelleen jakaa samaan kotitalouteen kuuluville käyttäjille, joten perheenjäsenillä voi olla omat profiilit perheen tilillä. Et kuitenkaan (enää) saa jakaa kirjautumistietojasi oman taloutesi ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Netflixin hinta nousee todennäköisesti noin 10 prosentilla

Netflix helpottaa kuitenkin maksavaksi asiakkaaksi siirtymistä, jos tällä hetkellä jaat tilin toisen kanssa, yrityksen verkkosivustolla kerrotaan.

Tiliään aiemmin jakaneille Netflix-käyttäjille on tarjolla kaksi ratkaisua. 

Jos sinulla on Netflix-tili, voit luoda "alitilin" kahdelle muulle kotitaloutesi ulkopuoliselle henkilölle. Se maksaa noin 2,99 dollaria kuukaudessa (noin 2,68 euroa), mikä on edullisempaa kuin täysi tilaus.

Toinen vaihtoehto on muuttaa olemassa olevan Netflix-tilin käyttäjäprofiili täysin uudeksi tiliksi. Tällöin Netflix-historiasi, katseluhistoriasi ja henkilökohtaiset suosituksesi siirtyvät automaattisesti uudelle tilillesi, josta luonnollisesti maksat täyden hinnan.

>Lue myös: 3 salaista Netflix-vinkkiä

Vaikeampi kirjautua eri osoitteista

Netflix otti vuonna 2021 käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen eri paikoista käytettäville tileille. Tämä parantaa tietoturvaa, jos kirjautumistietosi jaetaan tai ne vuotavat ulkopuolisille, mutta ennen kaikkea tarkoituksena on hankaloittaa sitä, että samaa tiliä käyttää useampi käyttäjä.

Netflix on kasvanut jatkuvasti monen vuoden ajan, mutta vuoden 2022 alussa uusia asiakkaita ei ole tullut niin paljon kuin odotettiin. 

Netflix maksaa Suomessa tällä hetkellä 7,99–15,99 euroa.

Netflix ei ole vielä ilmoittanut, otetaanko käyttäjätilien muutokset käyttöön muissakin maissa ympäri maailmaa.

> Lue lisää Netflixistä täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...