Pian saat hyvästellä edullisen Netflix-tilauksen
Pian saat hyvästellä edullisen Netflix-tilauksen

Netflix on parhaillaan lopettamassa suosittua perustilaustaan ja pakottaa katsomaan mainoksia, ellei halua vaihtaa kalliimpaan tilaukseen.

© Shutterstock

Netflix pakottaa sinut katsomaan mainoksia

Jos haluat jatkaa edullisimman Netflix-ratkaisun käyttöä, voit valmistautua mainoksiin katsellessasi elokuvia ja sarjoja.

tiistai 1. elokuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Netflix muuttaa tilausmallejaan toista kertaa lähikuukausien aikana, eikä tämäkään kerta hyödytä asiakkaita.

Netflix ilmoitti toukokuussa 2023, että Netfilx-tiliä saa jakaa vain kotitalouden sisällä, ellet osta sitä varten erityistä tilausta. Nyt Netflix on tehnyt siitä vieläkin haastavampaa asiakkaille – toistaiseksi Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Halvin perustilaus on nimittäin poistettu käytöstä, ja sen sijaan asiakkaiden on pakko katsella mainoksia, jos he valitsevat edullisen Netflix-ratkaisun.

LUE MYÖS: Nyt et saa enää jakaa Netflix-tunnuksiasi

Maksa enemmän tai katso mainoksia

Isossa-Britanniassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa ei siis voi enää valita Basic-tilausta, jossa saat tavallisesti kaiken Netflixin sisällön 7 eurolla kuukaudessa.

Sen sijaan joudut päivittämään tilauksesi ja maksamaan 12 tai 16 euroa. Vaihtoehtona tälle on tilaus, jossa mainokset keskeyttävät katseluasi.

Mainoksia sisältävä tilaus on halvempi kuin vanha perusratkaisu ja maksaa 6–7 euroa, mutta hyvästä elokuvasta tai sarjasta nauttiminen keskeytyy mainoksilla.

Tällä hetkellä mainoksia näytetään 4–5 minuuttia tunnissa.

LUE MYÖS: Näin parannat Netflixin tekstitystä

Ei vielä EU:ssa

Netflixin perustilausta ei ole vielä poistettu Suomessa ja muissa EU-maissa. Mainoksia sisältävä tilaus ei nimittäin ole vielä saatavilla kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Amerikka toimii Netflixin koekaniinina, joka myöhemmin tulee voimaan myös EU:ssa. Näin kävi esimerkiksi silloin, kun Netflix lisäsi mahdollisuuden jakaa tiliä muiden kanssa. 

Kaikki viittaa siihen, että on vain ajan kysymys, kun joudumme hyvästelemään Perustilauksen ilman mainoksia.

LUE MYÖS: Nyt näet enemmän mainoksia Windowsissa

Ehkä sinua kiinnostaa...