Salaus tallennuspalveluissa
Salaus tallennuspalveluissa:

Jos olet tallentanut tiedostoja OneDrive-, Google Drive- tai Dropbox-tallennuspalveluihin, ne on helppo salata.

© Shutterstock

Salaa verkkotallennuspalveluiden tiedostot

Etunurkan uudella ohjelmalla voit salata tiedostot, jotka olet tallentanut verkkotallennuspalveluihin, kuten Google Driveen, Dropboxiin ja OneDriveen. Siten voit olla varma, etteivät kuvat ja tiedostot joudu vääriin käsiin.

torstai 2. joulukuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Google Drive-, Dropbox- ja Microsoft OneDrive -tallennuspalvelut mahdollistavat tiedostojen tallentamisen pilveen.

Ne ovat käteviä, koska ne tarjoavat paljon lisätallennustilaa ja ne voidaan jopa synkronoida eri laitteilla, joten voit käyttää tiedostojasi ja valokuviasi matkapuhelimella, tietokoneella ja tabletilla.

Internetpohjaisiin tallennuspalveluihin tallentamasi tiedostot saattavat kuitenkin sisältää luottamuksellista materiaalia, kuten pankkiasiakirjoja tai yksityisiä perhevalokuvia, ja vaikka saatat luulla niin, tiedostot eivät ole turvassa hakkereilta.

Voit siis salata tallennuspalveluissa olevat tiedostosi, jolloin niihin käsiksi pääsemiseen tarvitaan henkilökohtainen salasana.

Voit tehdä sen helposti Etunurkan upouudella ohjelmalla.

LUE MYÖS: Mitä salaus tarkoittaa?

Salaa tiedostot Steganos Safe 21:llä

Ohjelma, jonka avulla voit salata tiedostoja verkkotallennuspalveluissa, on nimeltään Steganos Safe 21, ja se erottuu muista salausohjelmista siinä, että se on erittäin helppokäyttöinen.

Kun salaat tiedostosi ohjelmalla, laitat ne digitaaliseen kassakaappiin, johon voit tallentaa mitä tahansa tiedostotyyppejä.

Löydät kassakaapin Resurssienhallinnasta, ja kun avaat sen, se toimii kuten tavallinen järjestelmäkansio. Kun suljet sen ja lukitset sen salasanalla, kassakaappi pysyy näkymättömissä Resurssienhallinnassa, kunnes avaat sen lukituksen uudelleen ohjelmassa.

Jos haluat salata Google Driveen, Microsoft OneDriveen tai Dropboxiin tallennetut tiedostot, sinun on vain asennettava tietokoneellesi kyseisen tallennuspalvelun sovellus, mutta ohjelma auttaa sinua siinä.

LUE MYÖS: Isojen tiedostojen lähettäminen verkossa

Lataa Steganos Safe 21 Etunurkasta

Steganos Safe 21 on erinomainen ohjelma tiedostojen salaamiseen tietokoneella ja verkkotallennuspalveluissa, ja KotiMikro-lehden numerosta 19/2021 voit lukea, miten sitä käytetään.

Ohjelma maksaa yleensä 25 euroa, mutta KotiMikro-lehden tilaajana voit ladata sen Etunurkasta tästä – veloituksetta.

Muista kuitenkin rekisteröidä ohjelma viimeistään 1. maaliskuuta 2022. Kun olet rekisteröitynyt, voit käyttää ohjelmaa ilmaiseksi määrittämättömän ajan. Näytämme Etunurkassa, miten se onnistuu.

> Voit ladata Steganos Safe 21:n ja ohjelman käyttöohjeen Etunurkasta  tästä

Jos et vielä ole KotiMikron tilaaja, saat sen heti käyttöösi vain 3,90 eurolla. Tutustu moniin hyviin tarjouksiin napsauttamalla tästä

LUE MYÖS: Näin kopioit kuvia ja videoita puhelimesta tietokoneelle

Ehkä sinua kiinnostaa...