Isojakin tiedostoja voi lähettää.

Lähetä isoja tiedostoja netissä

Sähköpostin liitetiedostoilla on kokorajoitus. Isojakin tiedostoja voi silti lähettää nettipalvelun kautta.

lauantai 1. heinäkuuta 2023


Ison, monta gigatavua käsittävän tiedoston lähettäminen sähköpostin liitetiedostona ei yleensä onnistu postipalvelinten rajoitusten takia.

Suuret tiedostot voi kuitenkin lähettää varsin kätevästi verkkopalvelun avulla.

Netissä toimii palveluita, joilla voi lähettää tiedostoja maksutta, parhaimmillaan jopa viisi gigatavua samalla kertaa. Alla olevat neljä toimivat Euroopassa ja noudattavat EU:n tietoturva-asetusta.

Tässä on neljä palvelua, joiden avulla voit lähettää isoja tiedostoja:

1. WeTransfer
2. SendGB
3. pCloud Transfer
4. TransferXL

1. WeTransfer

Hollannissa perustetussa WeTransfer-palvelussa voi ilmaiseksi lähettää kahden gigatavun tiedoston. Sen voi lähettää kerralla 20 vastaanottajalle tai palvelussa luodun linkin voi lähettää niin monelle kuin haluaa.

Lähettäminen on vaivatonta. Kirjoita sähköpostiosoitteet, mahdollinen viesti ja lataa tiedosto palveluun.

Vastaanottaja saa tiedoston latauslinkin. Linkki on voimassa viikon.

WeTransferin maksullisella Pro-versiolla voi lähettää jopa 20 gigatavua kerralla ja teratavun säilössä voi pitää tiedostoja ilman aikarajaa. Pro-versio maksaa 12 euroa kuukaudessa.

> Kokeile WeTransferia

2. SendGB

Virolaista alkuperää oleva SendGB on suhteellisen tuore palvelu eikä niin tunnettu kuin WeTransfer, mutta on hyvää vauhtia kasvattamassa suosiotaan.

Suosioon on varmasti vaikuttanut erityisesti se, että kerralla voi lähettää viisi gigatavua tiedostoja.

Menettely on samanlainen kuin WeTransferissa. Kerralla voi valita 20 vastaanottajaa, joiden lisäksi pitää kirjoittaa oma sähköpostiosoite. Tämän jälkeen valitaan lähetettävä tiedosto tai tiedostot.

Käyttäjä voi valita, kuinka kauan tiedostot ovat vastaanottajan ladattavissa. Alle 250 megatavun tiedosto saa olla ladattavissa 90 päivää, isompien tiedostojen aikaraja on seitsemän päivää.

Käyttäjä voi myös suojata tiedostot salasanalla.

Vastaanottaja saa latauslinkin, ja salatun tiedoston lataaminen vaatii salasanan ennen kuin lataus käynnistyy.

Palvelua voi tukea ostamalla ylläpitäjille kolmen euron kahvin. Palvelussa on tarjolla 13 kieliversiota, mutta suomea tai muita pohjoismaisia kieliä ei ole mukana.

> Kokeile SendGB:tä

3. pCloud Transfer

Sveitsissä päämajaansa pitävän pCloud-yhtiön pCloud Transfer sallii valita kerralla 10 vastaanottajaa tiedostolle. Tiedostojen enimmäiskoko on viisi gigatavua.

Tiedostot voi tarvittaessa salata ja suojata salasanalla.

Palvelun käyttö ei poikkea muista vastaavista. Käyttäjä kirjoittaa vastanottajan ja oman sähköpostiosoitteensa, mahdollisen viestin ja valitsee lähetettävät tiedostot.

Tiedostot salataan, kun käyttäjä valitsee salasanan, jolla vastaanottaja saa tiedostot ladattua.

Vastaanottaja saa latauslinkin, joka on voimassa seitsemän päivää.

Rekisteröitynyt käyttäjä voi lähettää 10 gigatavua maksutta. Tehokäyttäjälle on tarjolla Premium-versio, jossa 60 euron vuosimaksulla voi lähettää 500 gigatavua kerralla, tai Premium Plus -versio, jossa 120 euron vuosimaksulla voi lähettää kaksi teratavua.

Palvelu kertoo, että sillä on yli kahdeksan miljoonaa käyttäjää.

> Kokeile pCloud Transferia

4. TransferXL

Hollantilainen TransferXL on WeTransferin tyylikäs haastaja, jossa voi kerralla lähettää viisi gigatavua.

Palvelu mainostaa olevansa jopa kymmenen kertaa muita nopeampi.

Palvelu toimii kuten muutkin netin lähetyspalvelut. Käyttäjä valitsee tiedostot, kirjoittaa oman sähköpostiosoitteensa, vastaanottajien osoitteet, viestin ja painaa lähetysnappia.

Vastaanottajat saavat sähköpostiinsa latauslinkin.

TransferXL-palvelulla on palvelimet Yhdysvalloissa Virgianassa, Aasiassa Singaporessa, Etelä-Amerikassa, josta ei tarkempaa sijaintia kerrota, ja Euroopassa Saksassa. Käyttäjä voi asetuksista valita, missä tiedostoja säilytetään. Oletuksena on Saksa.

Asetuksissa voi myös valita salauksen. Palvelu antaa automaattisesti salasanan, jonka voi myös valita itse.

Palvelu tekee salatusta tiedostosta pakatun tiedoston. Purkamiseen tarvitaan salasanan lisäksi erillinen purkuohjelma, sillä paketin tiedostoja ei saa auki Windowsin omalla purkutyökalulla. Hyvä purkuohjelma on esimerkiksi 7-Zip, jonka voi ladata KotiMikron Etunurkka-palvelusta.

Ilmaisversiolla voi lähettää päivässä enintään 10 gigatavua. Pro-versiossa voi 10 euron kuukausimaksulla lähettää kerralla 25 gigatavua ja päivässä 50 gigatavua. Yritysversio tarjoaa käyttöön 100/200 gigatavua 40 euron kuukausimaksulla.

> Kokeile TransferXL-palvelua

Ehkä sinua kiinnostaa...