Myös puhelimessa voi olla vakoiluohjelma
Vakoiluohjelmat

Myös puhelimessa voi olla vakoiluohjelma. Lue, kuinka voit suojautua vakoojien hyökkäyksiltä.

Suojaa puhelimesi vakoilusovelluksilta

Android-puhelimen voi suojata vakoilusovellusten varalta. KotiMikro suosittelee torjuntaan Sophos Mobile Security -tietoturvasovellusta.

perjantai 13. syyskuuta 2019 teksti S. Nielsen


Vakoiluohjelmat eivät ole pelkästään läppärin tai pöytäkoneen käyttäjän riesa. Älypuhelin voi yhtä hyvin olla vakoojien ja muiden ilkiöiden hyökkäysten kohteena.  

Vakoilusovellus voi ottaa haltuunsa puhelimen oleellisia toimintoja, kuten kaapata kameran ja vakoilla sen kautta. Haitallinen sovellus voi myös esimerkiksi kaapata ruutukuvia puhelimen näytöstä ja välittää tietoja rikollisille.

Vakoilusovellukset ja -ohjelmat (engl. spyware) ovat valitettavan yleisiä. Siksi niiden uhkaan on syytä suhtautua vakavasti.

Vakoilijoita torjuva tietoturvasovellus puhelimeen

Käyttäjä ei välttämättä huomaa mitään, jos puhelimeen on livahtanut vakoilusovellus. Siksi puhelimessa on hyvä käyttää tietoturvasovellusta, joka tarkistaa laitteen ja torjuu haitallisia sovelluksia. 

KotiMikro suosittelee torjuntaan Sophos Mobile Security -sovellusta. Sophos suojaa puhelinta Haittasovellusten, kuten vakoilusovellusten, hyökkäyksiltä.

Sophos Mobile Securityn voi ladata täältä Etunurkan kautta. Samalla voi ladata artikkelin, jossa esitellään ohjelman käyttöä ja neuvotaan, kuinka haitalliset sovellukset ja ohjelmat voi tunnistaa ja torjua (lataus vain tilaajille)

Ehkä sinua kiinnostaa...