Venäläinen tietoturvayhtiö Dr. Web varoittaa Googlen sovelluskaupassa olevista 27 pelisovelluksesta, jotka sisältävät haittaohjelman.
Pelisovellukseen piiloutunut haittaohjelma Android.RemoteCode.127.origin on varsinaisesti kehitystyökalu, mutta sitä voidaan käyttää myös troijalaisena.
Haittaohjelmana se lataa ja käynnistää käyttäjän huomaamatta lisämoduuleita, jotka muun muassa avaavat nettisivuja ja valitsevat siellä olevia kohteita, kuten mainoksia.
Haittaohjelman avulla hyökkääjä voi myös varastaa luottamuksellisia tietoja.
Dr. Web on ilmoittanut Googlelle troijalaisen saastuttamista sovelluksista, joita oli googlen sovelluskaupassa ladattavana vielä viime viikon perjantaina.
Oma mobiililaite, sekä puhelin että taulutietokone, on syytä tarkistaa saastuneiden sovellusten varalta, jos olet ladannut pelejä viime aikoina.
Luettelo saastuneista pelisovelluksista on Dr. Webin tiedotteessa. Jos laitteestasi löytyy listalla olevia pelisovelluksia, poista ne välittömästi.

Näissä Google Playn 27 pelisovelluksessa on haittaohjelma. Jos latasit jonkin niistä, poista se heti.
Google Play on alttiina hyökkäyksille
Googlen sovelluskaupassa on käytössä Google Play Protect, jonka tarkoitus on suojella laitteita. Se myös tarkistaa päivittäin valtavan määrän sovelluksia.
Tästä huolimatta sovelluskauppaan voi pujahtaa haittaohjelmia, joita turvatoiminto ei havaitse.
Pari viikkoa sitten kerroimme, kuinka tietoturvayhtiö Check Point oli löytänyt Googlen sovelluskaupasta parikymmentä taskulamppu- ja muuta hyötysovellusta, joiden mukana tuli mainoksia välittävä haittaohjelma.Vain viikko taskulamppuhaitakkeen löytymisen jälkeen Check Point raportoi, kuinka useaan kymmeneen lapsille suunnattuun Googlen sovelluskaupan peliin oli piiloutunut haittaohjelma, joka näytti pornomainoksia.
Siksi on tärkeää aina varmistaa sovelluksen luotettavuus, vaikka sen lataakin periaatteessa turvallisesta Google Play -kaupasta. Tarkista ainakin sovelluksen latausmäärät, tiedot tekijästä, ja lue muiden arvioita sovelluksesta.
Tarkista myös, onko sovellus saatavana muille alustoille, kuten Applen mobiililaitteille. Silloin kyse on asiallisesta sovelluksesta.
Lisäsuojaa laitteellesi saat asentamalla tietoturvaohjelman. Katso täältä, kuinka ilmainenkin Android-virustutka pärjäsi hyvin testissä.