Google data, yksityisyys, lataa Google-tietosi

Google kerää käyttäjistä valtavasti tietoa. Lue, täältä, kuinka voit tarkastella sinusta kerättyä dataa.

Lataa Googlen sinusta keräämät tiedot

Jos käytät Googlen sovelluksia ja palveluita, olet myös luovuttanut hakujätille aimo annoksen omia tietojasi. Voit selvittää, mitä tietoja sinusta on kerätty ja voit myös ladata tiedot itsellesi.

torstai 16. toukokuuta 2019 teksti S. Nielsen


Huono uutinen: Google tietää sinusta kaiken.

Hyvä uutinen: Google ei pimitä keräämiään tietoja.

Kun käytät Googlen palveluita, oli se sitten Gmail, Kuvat tai Maps, hakujätti kerää sinusta ja tekemisistäsi jatkuvasti tietoja.

Kerättyjä tietoja on kuitenkin helppo tarkastella Googlen palvelussa. Kaikki tiedot voi myös ladata tiedostona omalle tietokoneelle.

Googlen keräämät tiedot sisältävät paljon muutakin kuin pelkät hakusi. Tiedot kattavat käytännössä kaiken tekemisesi, niin puhelimesi sijainnit kuin YouTube-katselusi ja puhumasi äänikomennot.

Näin lataat Google-tilisi tiedot

1. Siirry Googlen Lataa tietosi -sivulle.

Lataa Google-tilisi tiedot

Googlen Lataa tietosi -sivulla näkee, kuinka monesta eri kohteesta tietoja kerätään.

2.  Valitse kohteiden valintaruuduilla, mitä tietoja haluat ladata. Älä muuta valintoja, jos haluat kaikki tiedot, vaan siirry sivun alareunaan ja valitse Seuraava vaihe.

3. Valitse Luo arkisto. 

4. Tietojen valmistelu kestää, sillä paketista voi tulla usean gigatavun kokoinen. Saat ensin varmistusviestin, jossa kerrotaan, että arkistointia on pyydetty. Kun paketti on valmis, saat ladattavasta paketista Googlelta sähköpostiviestin.

5. Valitse viestissä Lataa arkisto, niin pääset lataamaan tiedostopaketin. Arkistoja voi olla useita, jos tietoja on paljon. 

Google tietää sinusta paljon

Tiesitkö, että voit myös valita, mitä tietoja Google sinusta kerää?

KotiMikron numerossa 7/2019 kerrotaan, mitä kaikkia kanavia pitkin hakukonejätti kerää sinusta tietoa, ja mitä voit tehdä asialle. Laajassa artikkelissa esitellään toiminnot, joilla voi rajoittaa Googlen harjoittamaa tiedonkeruuta, ja joilla voi poistaa jo kerättyjä tietoja.

> Lue artikkeli Etunurkassa (vain tilaajille)

KotiMikro suosittelee tarkastamaan tiedot, joita Google kerää. Samalla suosittelemme käyttämään Googlen palveluita, jotka ovat hyödyllisiä ja joita valtaosaa voi käyttää ilmaiseksi.

> Lue täältä, kuinka luot Google-tilin

Ehkä sinua kiinnostaa...