Haittaohjelman saastuttama Android-puhelin

App Defence Alliance -yhteenliittymä suojaa Android-puhelimia haitallisilta sovelluksilta.

© Shutterstock

Googlen uusi hanke torjuu haitallisia sovelluksia

Android-laitteiden sovelluskaupan suojausta parannetaan Googlen ja tietoturvayhtiöiden yhteistyöllä.

maanantai 18. marraskuuta 2019 teksti M. Haverholm


Google on aloittanut uuden yhteistyöhankkeen kolmen tietoturvayhtiön kanssa. Tarkoituksena on suojata Googlen Play-sovelluskauppaa entistä tehokkaammin haitallisia sovelluksia vastaan, jotta niitä ei pääsisi käyttäjien laitteille asti. Yhteenliittymän nimi on App Defence Alliance.

Tietoturvayhtiöt ESET, Lookout ja Zimperium, jotka ovat Googlen kumppaneita App Defence Alliance -yhteistyössä, tunnetaan tehokkaista virustutkistaan ja Android-ekosysteemin osaamisesta.

Tehottomuudesta arvostelu Googlen Play Protect -suojaus saa nyt vahvistusta Googlen App Defence Alliance -kumppaneiden työkaluista.

App Defence Alliancen logo

App Defence Alliance torjuu haitalliset sovellukset ennen kuin ne pääsevät Googlen Play-sovelluskauppaan.

© Google

Miten App Defence Alliance toimii?

Yhteistyö Googlen, ESETin, Lookoutin ja Zimperiumin välillä toimii niin, että tietoturvayhtiöt tarkastavat sovellukset, jotka ovat tarjolla viralliseen Android-sovelluskauppaan, Google Play Kauppaan.

Google kertoo blogissaan, että Googlen Play Protect -suojausominaisuudet integroidaan kunkin Alliance-kumppanin tarkistustyökaluihin. Tällä tavalla yhtiöt voivat yhdessä varmistaa, että haitallisia sovelluksia ei pääse livahtamaan Play-sovelluskauppaan ja sitä kautta käyttäjien laitteille.

App Defence Alliancen toiminnan tuloksena Play-kaupan turvallisuus paranee, kun haitallisia sovelluksia torjutaan tehokkaammin ja samalla Android-sovellusten tietoturvapäivitykset nopeutuvat. Tämä parantaa kaikkien yli 2,5 miljardin Android-laitteen turvallisuutta. 

Ehkä sinua kiinnostaa...