Tietokoneen uudelleenkäynnistäminen cd:ltä ja USB:ltä
Uudelleenkäynnistys:

Jos haluat asentaa Windowsin uudelleen, sinun täytyy uudelleenkäynnistää – eli buutata – tietokone cd-levyltä tai USB-muistitikulta.

© Kotimikro

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen cd:ltä ja USB-muistitikulta

Jos haluat asentaa Windowsin uudelleen cd-levyltä tai USB-muistitikulta, tietokone on käynnistettävä asennusvälineestä. Näytämme, miten se tehdään.

lauantai 15. lokakuuta 2022

Jos Windows-asennuksesi menee kokonaan solmuun, ainoa ratkaisu voi olla asentaa – tai käynnistää – käyttöjärjestelmä uudelleen USB-muistitikulta tai cd-/dvd-levyltä:

Tämä on tarpeen myös silloin, jos haluat asentaa Windows 11:n Windowsin päälle USB-muistitikulta.

Molemmat edellyttävät tietysti, että tietokone pystyy käynnistymään näiltä tallennusvälineiltä, eikä näin aina ole. 

Kokeile asettaa dvd ensin asemaan tai liitä USB-muistitikku tavalliseen tapaan tietokoneeseen ja käynnistä tietokone. Jos tietokone käynnistetään ulkoiselta laitteelta, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Jos mitään ei tapahdu tai tietokone käynnistää Windowsin tavalliseen tapaan (eli käynnistämättä sitä uudelleen USB:ltä tai cd:ltä), kokeile alla olevia ohjeita.

Lue myös: BIOS: Näin avaat tietokoneen perusasetukset

Näin saat tietokoneen käynnistymään USB-muistitikulta tai cd-levyltä

Vaihe 1: 

Paina F11- tai F12-näppäintä toistuvasti, kun tietokone käynnistyy. Useimmissa tapauksissa se avaa käynnistysvalikon, josta voit valita USB-muistitikun tai tietokoneen dvd-aseman.

Jos tämä ei toimi, jatka vaiheeseen 2.

Vaihe 2: 

Paina Delete, F1 tai F10 useita kertoja tietokoneen käynnistyessä. Oikea näppäin riippuu tietokoneen valmistajasta ja mallista. 

Näet oikean koneellasi toimivan näppäimen koneen mukana tulleesta käyttöohjeesta.

Tämä avaa tietokoneen BIOS-ohjelman, jossa voit säätää tietokoneen perusasetuksia. 

Käynnistä Windows suoraan USB-muistitikulta

Sinun on todennäköisesti siirryttävä alavalikkoon, ja se näyttää erilaiselta tietokoneesta riippuen, mutta yleensä sinun on löydettävä kohta Boot tai Boot order. 

Valitse nyt USB-muistitikku tai dvd-asema käynnistysvaihtoehdoksi numero 1 ja tietokoneen kiintolevy vaihtoehdoksi numero 2. 

Vastaisuudessa tietokone yrittää ensin käynnistystä dvd:ltä tai USB:ltä, ja vasta sen jälkeen tavalliseen tapaan kiintolevyltä.

Kun käytät vaihtoehtoa 2, muutos on pysyvä tietokoneellasi, kun taas vaihtoehto 1 on voimassa vain kerran. 

Jos siis olet käyttänyt vaihtoehtoa 2 siirtyäksesi esimerkiksi USB:hen, muista palata kiintolevylle, kun projektisi on päättynyt.

> Lue myös: Mitä eroa on USB-muistitikulla ja USB-avaimella?

Ehkä sinua kiinnostaa...