Edge-selaimen suosio kasvaa
Edge-selain:

Näyttää siltä, että Microsoftin Edge-selaimesta tulee pian toiseksi suosituin selain PC-käyttäjien keskuudessa.

© Shutterstock

Edge-selaimen suosio kasvaa

Applen Safari-selain on ollut pitkään toiseksi suosituin selain tietokoneiden käyttäjien keskuudessa, mutta nyt Microsoft Edge on ohittamassa sen.

maanantai 28. helmikuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Microsoft Edge -selain on Microsoftin oma selain. Selain on räätälöity Windowsille, mutta siitä huolimatta Google Chrome on edelleen suosituin selain suurimmassa osassa maailmaa.

Microsoft on kuitenkin jo pitkään yrittänyt saada meidät käyttämään Edge-selainta muun muassa vaikeuttamalla selaimen vaihtamista Windows 11:ssa. Nyt näytttää siltä, että Microsoftin myyntitemput ovat tuottaneet tulosta.

Ainakin analyysiyhtiö StatCounter arvioi, että Microsoft Edge on melko lähellä Applen Safari-selaimen suosiota, ja se on saanut kakkossijan suuressa selainpelissä.

LUE MYÖS: Microsoft varoittaa lataamasta Chromea

Chrome on edelleen listan kärjessä

StatCounterin analyysin mukaan Microsoft Edge on lähellä päästä maailman toiseksi suosituimman selaimen paikalle tietokoneen käyttäjien keskuudessa. Analyysin tiedot osoittavat, että Microsoft Edge on käytössä 9,54 prosentissa maapallon tietokoneista.

Tämä on melko lähellä Safari-selainta, jota analyysin mukaan käytetään 9,84 prosentissa pöytätietokoneista. Mozilla Firefox on sen sijaan menettämässä asemiaan, ja sitä käyttää tällä hetkellä 9,18 prosenttia käyttäjistä.

Google Chrome on kuitenkin edelleen maailman suosituin selain. Peräti 65,38 prosenttia tietokoneen käyttäjistä pitää Chrome-selainta StatCounterin mukaan parhaana.

LUE MYÖS: Nyt voit vaihtaa Windowsin oletusselaimen helposti

Edge valtaa alaa Euroopassa

Vaikka Edge-selain ei ole vielä ohittanut Safari-järjestelmää kokonaan ympäri maailmaa, kaikki merkit viittaavat siihen, että se on pian mahdollista. Euroopassa Microsoft Edge on nimittäin jo toiseksi suosituin selain. Näin kertovat StatCounters-analyysin lukemat.

Peräti 10,9 prosenttia eurooppalaisista käyttää tietokoneessa Edge-selainta, kun taas Applen selainta käytetään 9,95 prosentissa maanosan tietokoneista.

Puhelimissa lukemat ovat kuitenkin täysin erilaisia. 

Niissä 26,71 prosenttia käyttää Safari-selainta, mutta se johtuu ennen kaikkea siitä, että Safari on iPhonen oletusselain. Chrome on edelleen suosituin myös älypuhelimissa, joista 62,06 prosenttia käyttää Chromea.

LUE MYÖS: Näin käytät incognito-tilaa matkapuhelimella

Ehkä sinua kiinnostaa...