Lumia650

Lumian taru päättyy - Nokia-känny palaa

Microsoft keskittyy Windows-laitteisiin ja luopuu puhelinten valmistuksesta ainakin osittain. Yhtiö kuitenkin jatkaa Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmänsä kehittämistä.

perjantai 27. toukokuuta 2016

Lumia-puhelinten alamäki on jo pitempään ollut jyrkkä. Alamäen yksi seuraus oli viime päivien kohu-uutinen jätti-irtisanomisista.

Microsoft päätti lopettaa Microsoft Mobile Oy:n toiminnan, mikä tarkoittaa sitä, että Suomessa ei enää tehdä Lumia-puhelimia. Tampereen tuotekehitysyksikön toiminta lopetetaan, ja Microsoftin tiedotteen mukaan yhtiö ”- - suunnittelee säilyttävänsä joitakin tuotekehitystiimejä Espoossa”.

Mobiiliyksikön lopettamisen seurauksena vähennetään enintään 1350 työpaikkaa Microsoft Mobile Oy:stä Suomessa sekä enintään 500 työpaikkaa globaalisti.

Microsoft kertoo tiedotteessaan, että joillakin työntekijöillä tulee olemaan mahdollisuus siirtyä työskentelemään Redmondiin omasta kiinnostuksesta ja tehtävien soveltuvuudesta riippuen. Lisäksi muutosten kohteena oleville Suomen työntekijöille tarjotaan sekä taloudellisia tukipaketteja että muuta tukea.

Nokialainen palaa Suunnitelmat liittyvät Microsoftin 18.5. julkistamaan suunnitelmaan myydä peruspuhelinliiketoimintansa, mukaan lukien käyttöoikeus Nokia-puhelinten brändiin, FIH Mobile Ltd:lle ja HMD Global Oy:lle. Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan vuonna 2014, ja kaupan myötä Microsoft sai myös oikeudet Lumia-nimeen.

Taiwanilainen elektroniikkajätti FIH Mobile ja suomalainen HDM Global valmistavat jatkossa Nokia-peruskännyköitä ja myös nokialaisia Android-älypuhelimia.

Microsoft kertoo jatkavansa Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmänsä kehittämistä ja Lumia-älypuhelinten sekä muiden valmistajien älypuhelinten tukemista. Varsinaisen valmistajan voi siis arvella tulevan muualta kuin Microsoftin pajasta - ellei sitten puhelintuotantoa varten perusteta uutta yksikköä.

Ehkä sinua kiinnostaa...