Samsung kärsii älypuhelinpiirien puutteesta
Piirisarja.

Qualcommilla on ongelmia vastata yhtiön Snapdragon 888 -piirien kysyntään.

© Qualcomm

Samsung kärsii älypuhelinpiirien puutteesta

Suoritinvalmistaja Qualcommin toimitusvaikeudet aiheuttavat ongelmia muun muassa Samsungille.

maanantai 22. maaliskuuta 2021 teksti M. Østergaard Testitoimittaja


Mobiilialustoja valmistava Qualcomm kamppailee vastatakseen suoritinpiiriensä kasvaneeseen kysyntään. Yhtiön piirejä käytetään monissa älypuhelimissa ja tableteissa.

Maailman suurin puhelinvalmistaja Samsung on uutistoimisto Reutersin mukaan kärsinyt pahasti Qualcommin suoritinpiirien puutteesta.

Qualcommin Snapdragon-suorittimien puute johtuu osittain siitä, että monet kuluttajat ovat kääntäneet selkänsä kiinalaiselle Huaweille. 

Nyt he ostavat puhelimia Samsungilta ja muilta Qualcommin alustoja käyttäviltä valmistajilta, ja kasvanut kysyntä on yllättänyt Qualcommin.

> Lue myös: Paras älypuhelin juuri nyt

Koskee edullisten puhelinten valmistusta

Eräs Samsungin laitetoimittajista kertoi Reutersille, että Qualcomm-sirupula iskee Samsungin keski- ja edullisen hintaluokan mallien tuotantoon.

Toisen laitetoimittajan mukaan pulaa on myös Qualcommin lippulaivasirusta, Snapdragon 888:sta, mutta sen mahdollisesta vaikutuksesta Samsungin huippumallien valmistukseen ei ole tietoa.

Myos Xiaomilla ollaan huolissaan, kertoo Reuters. Viime kuussa Lu Weibing, Xiaomin varapresidentti, valitti sirukriisiä. 

"Se ei ole pula, se on äärimmäinen pula", hän kirjoitti Weibossa, Kiinan Twitterissä.

Qualcommin ongelmat johtuvat suurelta osin alihankkijoista, jotka eivät ole pystyneet toimittamaan mobiilialustoissa käytettäviä komponentteja. Lisäksi pula on saanut valmistajat hamstraamaan tavaraa komponenttien loppumisen pelossa.

Tämä on sitten hilannut hintoja ylöspäin – joissakin tapauksissa jopa seitsenkertaiseksi alkuperäiseen hintaan verrattuna.

Vielä ei tiedetä, mikä vaikutus kalliimmilla siruilla on puhelimien lopulliseen hintaan, kun ne saapuvat kauppojen hyllyille.

> Lue myös: Näin pelastat puhelimesi hakkerien kynsistä


Ehkä sinua kiinnostaa...