Paras ilmainen videoeditori, videon muokkausohjelma
Videoeditointi.

Kuvassa on ilmainen videoeditori, vaikka kuvan perusteella voisi myös luulla, että kyseessä on ammattitason videoeditointiohjelma.

Videoeditorit: Paras ilmainen ohjelma

KotiMikro kokeili neljää hyvää ja ilmaista videoeditointiohjelmaa. Parhaimpien ominaisuudet yltävät maksullisten ohjelmien tasolle. Yksi suosikeista on ilahduttavasti lähes kokonaan suomenkielinen.

tiistai 5. helmikuuta 2019 teksti M. Østergaard


Viimeisimmässä suurtestissä KotiMikron numerossa 3/2019 on mukana neljä ilmaista videoeditointiohjelmaa.

KotiMikrossa on käytetty ja on edelleen työkäytössä monia erilaisia videoeditointiohjelmia. Testitoimituksen kokeilemista useimmat ovat olleet maksullisia versioita. 

Odotukset eivät olleet kovin korkealla, kun tietokoneelle asennettiin neljä ilmaista video­editoria ja ryhdyttiin leikkaamaan niillä lyhyttä videota. 

Ilmaiseksi saa monipuolisen videoeditorin

Jo ensimmäisen ohjelman kohdalla kävi selväksi, että videoeditointi onnistuu hyvin ilmaisella ohjelmalla, joka voi kaiken lisäksi olla monipuolinen ja maksullista tasoa vastaava työkalu. 

On suorastaan hämmentävää, miten paljon toimintoja ilmaisohjelma saattaa sisältää, ja miten selkeästi ja käyttäjäystävällisesti ohjelma voi olla rakennettu.

Maksulliselle videoeditointiohjelmalle ei ole tarvetta, jos tarkoitus on tehdä perustason editointia, kuten esimerkiksi muokata puhelimella kuvattuja videopätkiä katselukuntoon tai jaettavaksi YouTubessa tai muualla verkossa. Ilmainen ohjelma riittää mainiosti peruseditointiin.

Yksinkertaista editointia ammattimaisin ottein

Testissä koostettiin lomavideo puhelimella kuvatuista lyhyistä videopätkistä. Leikkeet yhdistettiin käyttämällä ohjelmien tarjoamia siirtymiä, ja videoon lisättiin taustamusiikki sekä alku- ja lopputekstit.

Lopputuloksena syntyi valmis video, jossa varsinkin yhdellä testin ohjelmista yksittäisten leikkeiden väritkin saatiin helposti kohdalleen niin, että video oli yhtenäinen kokonaisuus.

Koko suurtesti on luettavissa juuri ilmestyneestä KotiMikron numerosta 3/2019. Tilaajat pääsevät lukemaan testin heti Wype-palvelussa, jossa KotiMikroa voi lukea näköislehtenä tietokoneella ja mobiililaitteella. 

> Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla. Tutustu moniin tarjouksiimme täällä.

Testatut ilmaiset videoeditointiohjelmat:

Ehkä sinua kiinnostaa...