Tässä on Windows 11:n uusi Tehtävienhallinta
Uusi Tehtävienhallinta:

Uudessa Tehtävienhallinnassa välilehdet ovat siirtyneet vasemmalle samoin kuin Windows 11:n asetuksissa. Tehtäväpainikkeet ovat nyt ylhäällä, missä valikko oli aiemmin.

Tässä on Windows 11:n uusi Tehtävienhallinta

Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttäville tietokoneille tulee suuri toimintopäivitys myöhemmin tänä vuonna. Yksi päivityksen uutuuksista on uusi Tehtävienhallinta, josta voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 23. helmikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Myöhemmin tänä vuonna Windows 11 -käyttöjärjestelmällä varustetuille tietokoneille tulee suuri Sun Valley 2 -niminen toimintopäivitys, ja Microsoft on jo lähettänyt suuren osan tulevista uutuuksista Windows Insider -ohjelman testaajille.

Nyt vapaaehtoiset testaajat ovat saaneet uuden version tulevasta Windows 11:stä, jossa uusi Tehtävienhallinta on käytössä.

Tehtävienhallinta on Windowsin paikka, jossa voit esimerkiksi sulkea käynnissä olevia ohjelmia ja tarkastella tietokoneen resurssien käyttöä.

Tehtävienhallinta avataan painamalla CTRL + SHIFT + ESC.

> Lue kaikki Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat artikkelimme täältä

Täysin uusi muotoilu 

Pian omallekin Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttävälle tietokoneellesi saatavilla olevan Tehtävienhallinnan muotoilu on hyvin samanlainen kuin Windows 11:n uusissa kehutuissa asetuksissa.

Hämmentävä päävalikko on poissa, ja kaikki on saatavilla vasemmalla olevasta kätevästä valikosta.

Tulevassa Tehtävienhallinnassa välilehdet on siirretty vasemmalle puolelle sen sijaan, että ne olisivat yläosassa, kuten nykyisessä versiossa. Toisaalta esimerkiksi uuden prosessin suorittamiseen tai tehtävän lopettamiseen tarkoitetut tehtäväpainikkeet ovat yläosassa. 

Uudesta Tehtävienhallinnasta pääsee samoille välilehdille, joita ovat esimerkiksi prosessit, suorituskyky ja käynnistys. Uudelta, lisätyltä välilehdeltä näet nopeasti yhteenvedon tietokoneesta ja sen sisällöstä. 

> Lue myös:Suuri päivitys tulossa Windows 11 -käyttöjärjestelmään

Noudattaa WinUI-väriteemaa

Tehtävienhallinnan uusi versio noudattaa Windows 11:n uusia muotoiluperiaatteita, joten voit esimerkiksi valita tumman tilan ja Tehtävienhallinmassa on iloisemmat värit. 

Tehtävienhallinta Windows 11:ssä
Yleiskuva:

Kun valitset tietokoneellesi tumman tilan, myös uusi Tehtävienhallinta noudattaa samaa muotoilua antaen tietokoneellesi yhtenäisemmän ulkoasun.


Tehtävienhallinnassa on myös tilaa nörtteilylle. Siihen on lisätty asetusvalikko, jossa voit päättää, kuinka usein Tehtävienhallinta päivittyy esimerkiksi prosessien käyttöasteen osalta.

> Lue myös: Windows 11 on täällä – mitä se tarkoittaa kohdallasi? 

Ohjelmat turbotilaan

Voit myös napsauttaa jotakin ohjelmaa Prosessit-kohdassa ja valita erityisen turbotilan, jossa muiden ohjelmien prioriteetti pienenee ja valitun ohjelman prioriteetti on korkeampi.

Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun käytössä on paljon resursseja vaativa ohjelma, kuten videoeditointi, ja haluat hyödyntää tietokoneen koko moottorikapasiteetin.

Turbotila Windows 11:ssä
Vauhtia:

Uusi turbotila voidaan ottaa käyttöön suoraan Tehtävienhallinnan yläosassa olevilla uusilla komentopainikkeilla.

Windowsin ohjelmia ja toimintoja päivitetään jatkuvasti

Odotamme Microsoftin päivittävän jatkuvasti kaikkia käyttöjärjestelmän klassisia ohjelmia ja ominaisuuksia, jotta ne kaikki ovat lopulta Windows 11:n myötä käyttöön otetun uuden muotoiluperiaatteen mukaisia.

Esittelemme jatkuvasti uusia versioita tunnetuista ohjelmista, kun Microsoft julkaisee niitä. 

Voit tietysti seurata myös sivustoamme, josta löydät kaikki Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat artikkelimme täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...