Varmuuskopiointi ulkoiselle asemalle

Varmistus ulkoiselle kiintolevylle on turvallinen ja melko edullinen ratkaisu.

© Shutterstock

3 varmaa tapaa onnistua varmuuskopioinnissa

Tutkimukset osoittavat kerta toisensa jälkeen, että moni unohtaa varmuuskopioinnin tai jättää sen vallan tekemättä. Varmistus on kuitenkin helppoa, edullista ja ennen kaikkea järkevää.

maanantai 23. syyskuuta 2019 teksti M. Flinck

Muistitko tehdä tänään varmuuskopiot?

Tärkein data pitää varmistaa vähintään kerran päivässä. Näin neuvovat tietoturva-asiantuntijat.

Monilta varmuuskopiointi jää kuitenkin syystä tai toisesta tekemättä, minkä seurauksena asiakirjat ja kuvatiedostot ovat tallennettuina tietokoneelle vain yhtenä kopiona.

Jos vielä epäröit varmistuksen kanssa, niin tässä on kolme ratkaisua, joilla varmistuksen voi hoitaa kätevästi ja edullisesti:

1. Ulkoinen kiintolevy

Teratavun (1 000 gigatavua) kapasiteetilla olevan ulkoisen kiintolevyn saa alle 100 eurolla.

Ulkoinen asema tarjoaa jopa muutaman teratavun tallennustilan verraten edulliseen hintaan, ja tietokoneesta erillään säilytettävällä asemalla tiedot säilyvät turvassa myös kiristyshaittaohjelmilta.

Varmuuskopiointiohjelmat osaavat yleensä suorittaa määritellyn varmuuskopiointitehtävän aina, kun ulkoinen kiinto­levy kytketään tietokoneeseen.

2. Varmista tiedostot pilveen

Kympillä kuussa saa jo teratavun tilan pilvestä, joka riittää suurillekin tiedostomäärille.

Voit esimerkiksi hankkia kymmenen euron kuukausihintaan teratavun tilan Google Drive -pilvipalvelusta ja käyttää Googlen Varmuuskopiointi- ja synkronointi -ohjelmaa.

Tanskalainen Keepit-palvelu tarjoaa teratavun tilan 59,40 euron vuosihintaan. KotiMikron tilaajana saat maksutta 50 Gt varmistustilaa Keepit-palvelusta.

Myös muita palveluntarjoajia löytyy. Täältä voit lukea, mitä tallennustila maksaa suosituimmissa palveluissa.

> Tilaa KotiMikro ja ota käyttöön maksuton 50 gigatavun Keepit-tila – lehtitilaukset
alkaen 3,90 euroa
 

3. Oma palvelin

NAS-palvelimella eli verkkokiintolevyllä voi luoda oman varmistusasemasi lähiverkkoon.

Verkkokiintolevyt ovat jonkin verran tavallisia asemia arvokkaampia, mutta niissä on myös hyviä ominaisuuksia, kuten palvelimen käyttö kaikilla lähiverkkoon kytketyillä tietokoneilla sekä mahdollisuus varmistaa samat tiedostot kahdelle eri levylle.

Lue verkkokiintolevyjen arvioita KotiMikron Testinurkassa.

KotiMikron Etunurkka tarjoaa turvallisesti ladattavaksi yli 300 tarkistettua ohjelmaa, joiden joukossa on myös tehokkaita ylläpito- ja tietoturvatyökaluja.

Tilaa KotiMikro, niin pääset lataamaan ohjelman ja voit lukea lehteä tietokoneella sekä mobiililaitteella Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...