Google Drive

Googlen Backup and Sync tuo lisää ominaisuuksia varmuuskopiointiin.

Googlen Backup and Sync -sovelluksen voi ladata tietokoneelle

Google Drivessä on nyt lisätoimintona varmuuskopiointi ja synkronointi, jolla voi varmistaa kaikki tiedostonsa automaattisesti niin, että ne ovat aina käytettävissä millä tahansa laitteella.

tiistai 1. elokuuta 2017 teksti S. Nielsen

Googlen kesäkuussa julkistama Varmuuskopiointi ja synkronointi – Backup and Sync – on nyt ladattavissa tietokoneelle.

> Lue myös Viisi vinkkiä parempiin Google-hakuihin

Korvaa Driven työpöytäversiot

Backup and Sync -sovellus korvaa sekä Google Driven että Google Photos -palvelun työpöytäversiot. Uudella Varmuuskopiointi ja synkronointi -palvelulla voi varmistaa kaikki tiedostot pilveen. Käyttäjä voi valita varmistuskohteet ja kerralla voi varmistaa vaikka koko tietokoneen.

Varmuuskopiointi ja synkronointi -palvelulla varmistetut tiedostot, niin kuvat, asiakirjat kuin muutkin tiedostot, ovat käytettävissä pilven kautta millä tahansa laitteella.

Jo asennettuna oleva Google Drive -työpöytäsovellus päivittyy jossain vaiheessa automaattisesti uuteen Varmuuskopiointi ja synkronointi -palveluun.

Uuden palvelun voi myös ladata jo nyt Windowsille Google Driven lataussivulta, ja latauslinkki on myös käyttäjän omassa Drivessä.

Asennuksen ja tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen palvelu pitää vielä ottaa käyttöön joko aloitusvalikon kautta tai tehtäväpalkin ilmoitusalueella olevasta kuvakkeesta ja kirjautumalla omalle Google-tilille.

Ohjatussa toiminnossa voi valita mitä varmistetaan. Valmiiksi valittuna ovat asiakirjat ja kuvat. Kansioita voi poimia varmistukseen yksitellen.

Varmistettavat kohteet voi halutessaan valita. Perusasetuksilla on valittuna asiakirjat, kuvat ja työpöytä.

Ehkä sinua kiinnostaa...