Google Maps puhelimessa

Google Maps on monipuolinen karttapalvelu.

© Shutterstock

3 vinkkiä Google Maps -sovellukselle

Google Maps on älypuhelimissa ylivoimaisesti suosituin karttasovellus. Näillä kolmella vinkillä saat monipuolisesta sovelluksesta enemmän irti.

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017 teksti M. Flinck

Google Maps kuuluu ladatuimpiin sovelluksiin niin Applen App Storessa kuin Googlen Play-sovelluskaupassa.

Sovelluksessa on monipuoliset kartta- ja navigointiominaisuudet, joiden toiminnot eivät välttämättä löydy ihan helposti.

Alla on kolme niksiä, joilla saat enemmän irti Google Mapsista, kun käytät itä puhelimella.

1. Jaa sijainti

Google Mapsin tuoreimpiin toimintoihin kuuluu mahdollisuus jakaa sijaintinsa haluamilleen kavereille haluamanaan aikana.

Valitse vasemman yläkulman valikkopainike ja valitse Ja sijainti. Valitse esiin tulevassa näkymässä Aloita, niin pääset valitsemaan keston ja kaverit, joille sijainti näytetään.

Vaihtoehtoisesti voit napauttaa sijaintiasi kartalla (sininen piste). Esiin tulee valikko, josta voit valita rivin Jaa sijaintisi.

2. Paikanna parkkisi

Mihin ihmeeseen se auto tulikaan parkkeerattua? Tässäkin Google Maps auttaa, kunhan muistaa kertoa parkkipaikan sovellukselle ennen kuin poistuu auton luota.

Napauta sinistä sijaintipistettäsi ja valitse esiin tulevasta valikosta iPhonessa Määritä pysäköintisijainniksi tai Androidissa Tallenna pysäköintipaikka, niin Google Maps tallentaa paikan. Kun etsit kulkuneuvoasi, napauta kartta ja valitse Näytä kartalla.

3. Hae reitti eri kulkuneuvoilla

Google Mapsin reittitoiminto tarjoaa autoilijan lisäksi navigointiapua myös pyöräilijälle ja jalankulkijalle.

Käynnistä reittiopas valitsemalla oikealta alhaalta Aloita-navigointipainike.

Kirjoita määränpää tai valitse se kartalta. Määränpään alta kartan yläreunasta näet, kaunako määränpäähän kullakin tavalla kestää. Valitse kulkutapa ja sitten oikealta alhaalta Aloita.

Jos laitteessasi ei vielä ole Google Mapsia, niin voit ladata sen Androidille ja iOSille.

Lue myös: 5 vinkkiä parempiin Google-hakuihin

Ehkä sinua kiinnostaa...