Microsoft on päättänyt poistaa WordPadin 28 palvelusvuoden jälkeen, vaikka se on tähän asti ollut olennainen osa Windowsia.
Lepää rauhassa:

Microsoft on päättänyt poistaa WordPadin 28 palvelusvuoden jälkeen, vaikka se on tähän asti ollut olennainen osa Windowsia. 

Ei enää WordPadia, ilmaista vaihtoehtoa Wordille

WordPad-tekstinkäsittelyohjelma on ollut osa Windowsia versiosta Windows 95 lähtien, mutta nyt Microsoft on lopettanut ohjelman kehittämisen ja poistaa sen tietokoneeltasi.

torstai 7. syyskuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Entinen Windows 95, joka julkaistiin vuonna 1995, sisälsi useita innovaatioita, joita ei ollut ennen nähty Windowsissa.

Se oli ensimmäinen järjestelmä, jossa oli nyt jo perinteinen aloitusvalikko, ja Microsoft esitteli Windows 95:ssä ilmaisen vaihtoehdon jo tuolloin kalliille Word-tekstinkäsittelyohjelmalleen.

Maksuton tekstinkäsittelyohjelma oli nimeltään WordPad, ja se on säilynyt tähän päivään asti Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Valitettavasti luet tällä hetkellä tämän hienon ohjelman muistokirjoitusta, sillä Microsoft on päättänyt, että ohjelmaa ei enää löydy tietokoneeltasi. 

> Lue myös: Microsoft poistaa kaksi suosittua ohjelmaa Windowsista

WordPadia ei enää päivitetä

Microsoft on ilmoittanut, ettei se enää kehitä 28 vuotta vanhaa WordPadia eikä sitä myöskään päivitetä mahdollisten uusien tietoturva-aukkojen ilmetessä.

Tämä tarkoittaa, että yritys lähettää jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa Windows 10- tai 11 -tietokoneellesi päivityksen, joka poistaa WordPadin kiintolevyltä. 

Sen jälkeen Windowsiin jää vain Muistio-ohjelma, jota ei voi kutsua tekstinkäsittelyohjelmaksi, sillä siinä ei ole juuri lainkaan muotoilumahdollisuuksia. 

Haluaa sinut Wordin käyttäjäksi

Microsoftin vaihtoehto poistettavalle WordPadille on tietenkin yrityksen oma Word, joka löytyy Microsoft 365:stä, jota aiemmin kutsuttiin Office-paketiksi.

Microsoft suosittelee nimittäin, että käytät Wordia .doc/.docx- ja .rtf-tiedostoille ja Muistio-ohjelmaa .txt-tekstitiedostoille.

Tämä pakottaa sinut maksamaan vaihtoehdosta, jos haluat asentaa ohjelman tietokoneellesi ja haluat noudattaa Microsoftin suositusta.

> Lue myös: Mikä tämä Microsoft 365 oikein on? 

Lataa ilmainen toimisto-ohjelmapaketti Etunurkasta

KotiMikrolla on kuitenkin toinen suositus, joka ei siirrä lisää rahaa Microsoftin taskuihin: Voit nimittäin ladata ilmaisen tekstinkäsittelyohjelman Etunurkasta WordPadin tilalle.

Etunurkasta löydät kattavan, ilmaisen LibreOffice-toimisto-ohjelmapaketin, joka sisältää eniten Wordia muistuttavan, erinomaisen Writer-tekstinkäsittelyohjelman.

Kun Writer on asennettu tietokoneelle, et enää edes muistele WordPadia.

> Lataa LibreOffice täältä

> Lue myös: 3 maksutonta vaihtoehtoa Microsoft 365:lle

Ehkä sinua kiinnostaa...