Skypen uusi päivitetty versio
Uusi Skype

Microsoft uudistaa Skype-videopalvelua merkittävästi.

© Microsoft

Skype: Suosittua videopalvelua parannetaan

Kilpailijat ohittivat suosiossa videokeskusteluohjelma Skypen koronaviruspandemian aikana. Skype saa siksi nyt valtavan päivityksen, jonka ansiosta palvelusta tulee mm. nopeampi ja vakaampi.

perjantai 1. lokakuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Olemme voineet käyttää Skypeä videokeskusteluihin ja puheluihin jo lähes kahden vuosikymmenen ajan. Viimeisen vuoden aikana saataville on tulvinut uusia ja nykyaikaisempia videokeskusteluohjelmia, joista on ollut erityisesti koronakriisin aikana etua monille.

Fyysisen etäisyyden pitäminen ja etätyö ovat näet tehneet meistä esimerkiksi Zoomin, Teamsin, Google Meetin ja Messengerin superkäyttäjiä. Nyt näyttää siltä, että vuodesta 2011 Skypen omistanut Microsoft haluaa toden teolla saada kuluttajat palaamaan videokeskustelujen emon käyttäjiksi.

Ainakin Skypen kehittäjät ovat blogikirjoituksessaan kertoneet suurista muutoksista, jotka tekevät Skypestä nopeamman, vakaamman ja modernimman. 

Tulevaisuudessa voit siten käyttää puhelintasi kamerana, vaikka kävisitkin videokeskusteluja tietokoneelta.

LUE MYÖS: Videokokoukset verkossa

Skype uudenaikaistuu

Monet uusista toiminnoista saattavat olla tuttuja muista videopalveluista, mutta ne eivät kuitenkaan ole olleet osa Skypeä, joka sen sijaan on pitänyt kiinni vanhoista hyveistään.

Microsoft onkin panostanut erityisesti Skypen puheluihin. 

Ensinnäkin ohjelman ulkoasu muuttuu. Ryhmäpuhelun aikana näytettävässä ruudukossa näkyvät nyt kaikki haastatteluun osallistuvat – myös sinä itse.

Ruudukkoa voi säätää eri tavoilla vastaamaan puheluun osallistuvien määrää. Jokaisella osanottajalla voi olla oma taustansa, joten kaikki ei ole enää vain harmaata massaa.

Vaihda Skypen asettelua
Vaihda ulkoasu

Skypen uutuusominaisuutena voit nyt päättää, miten videokokous näytetään. Tähän lisätään yhteinen tausta, jolloin näyttää siltä, että kaikki osallistujat ovat samassa tilassa.

© Microsoft


Visuaalinen ilme ei kuitenkaan ole ainoa Microsoftin tekemä uudistus. Myös Skypen suorituskyky on ollut tarkastelun alla, ja Microsoftin mukaan Skypestä tulee tietokoneen käyttäjille 30 prosenttia vakaampi.

LUE MYÖS: Näin videokeskustelet maksutta Facebookissa

Käytä puhelinta kamerana

Osa Skypen uusista parannuksista on jo nyt saatavilla, kun taas toisten odotetaan tulevan käyttöön lähikuukausina. 

Yksi toiminnoista, jota sinun on vielä odotettava, on TwinCam.

TwinCam-toiminnolla voit käyttää älypuhelintasi kamerana skannaamalla QR-koodin. Skype yhdistää sitten kameran videolähetyksen kanssa, joten ääni ja kuva ovat sopivat yhteen.

Näin voit korvata web-kameran puhelimen kameralla tai käyttää älypuhelimen kameraa käsivaraisena lisäkamerana, jos haluat näyttää jotain toisessa huoneessa.

Emojien käyttö Skype-videopuheluissa on nyt myös mahdollista – sellaisina kuten tunnemme ne tekstiviesteistä ja muista viestipalveluista.

Emojit Skypessä
Emojit Skypessä

Skypen uusi muotoilu mahdollistaa myös reagoimaan videokeskusteluihin emojeilla.

© Microsoft


Lue lisää Skypen kaikista uusista toiminnoista tästä linkistä

KotiMikron tilaajana voit ladata Skypen Etunurkasta täällä.

LUE MYÖS: Samsung: Ota ilo irti vanhoista älypuhelimistasi

Ehkä sinua kiinnostaa...