Uusi elämä puhelimille
Uusi elämä puhelimille

Samsung haluaa saada meidät käyttämään vanhoja älypuhelimiamme uudelleen ja löytämään niille uusia käyttötapoja arjessa.

© Shutterstock

Samsung: Uutta iloa vanhasta älypuhelimestasi

Samsung haluaa meidän käyttävän vanhoja älypuhelimiamme uusiin tarkoituksiin sen sijaan, että heittäisimme ne pois. Puhelin voidaan muuntaa esimerkiksi valoanturiksi.

torstai 29. huhtikuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Kauppoihin tulee joka vuosi uusia ja entistä kiinnostavampia älypuhelimia, ja siihen on toki syynsä: me kuluttajat tunnumme rakastavan uuden tekniikan hankkimista.

Toisaalta uuden älypuhelimen hankinta tarkoittaa, että vanhasta on päästävä eroon. Jotkut myyvät tai lahjoittavat puhelimen eteenpäin, mutta toiset yksinkertaisesti heittävät sen pois.

Teknologiavalmistaja Samsung haluaa tehdä pois heittämisestä lopun.

Kaikista eri tahojen kampanjoista huolimatta kuluttaminen ja pois heittäminen tuntuu kovin helpolta ratkaisulta, mutta Samsungin uuden Galaxy Upcycling at Home -projektin avulla vanhat älypuhelimet voidaan ottaa uuteen käyttöön kodin muina älylaitteina, mikä vähentää pois heitettävien älypuhelinten määrää.

LUE MYÖS: Mittaa kuume puhelimella

Valoanturi tai itkuhälytin

Samsung Galaxy Upcycling at Home -projektin avulla Samsung-puhelinten omistajat voivat muuntaa vanhan puhelimensa IoT-tuotteeksi Samsung SmartThings -sovelluksella.

SmartThings-sovelluksen avulla puhelimen voi muuntaa erityyppisiksi antureiksi – ääni- tai valoanturiksi.

Esimerkiksi vauvan itkun voi nauhoittaa, ja jos vanha puhelin havaitsee samanlaisen äänen, SmartThings-sovellus ilmoittaa siitä käyttäjälle, joka kuulee tallennetun äänen.

Valoanturi toimii nimensä mukaisesti anturina, joka havaitsee muutokset huoneen valaistuksen kirkkaudessa. Sovelluksen avulla anturina toimiva vanha älypuhelin voi saada kodin muut Internetiin yhdistetyt laitteet tekemään halutun toimen, esimerkiksi sytyttämään valot illan pimetessä.

LUE MYÖS: Käytä älypuhelintasi web-kamerana

Projekti beta-vaiheessa

Galaxy Upcycling at Home -projekti käynnistettiin äskettäin, mutta tällä hetkellä se on vasta beta-vaiheesssa.

Joudut siis valitettavasti odottamaan vielä hieman, jos haluat osallistua projektiin. Toistaiseksi Galaxy Upcycling at Home -projekti on saatavilla vain Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tekniikkaa voidaan käyttää kaikissa vuonna 2018 tai sen jälkeen valmistetuissa Samsung S-, Note- ja Z-laitteissa. Lisäksi puhelimen käyttöjärjestelmän on oltava Android 9 tai uudempi.

LUE MYÖS: Samsung lanseeraa kolme uutta huippupuhelinta

Ehkä sinua kiinnostaa...