Näin teet oman sovelluksen helposti ja nopeasti
Tee itse oma sovellus:

Jos luulet, että sovelluksen suunnittelemiseen tarvitaan monimutkaista koodin näpyttelyä, olet väärässä. 

© Shutterstock

Näin teet oman sovelluksen helposti ja nopeasti

Ensimmäisen matkapuhelinsovelluksen tekeminen vie sinulta vain viisi minuuttia. Näytämme, miten pääset hyvin alkuun ensimmäisen sovelluksesi suunnittelemisessa.

torstai 26. elokuuta 2021 teksti N. Ernst

Sovelluksen tekeminen alusta alkaen ei ole helppoa. 

Se edellyttää koodaus- ja kehittämistaitoja, sovelluksen pitämistä toimintakunnossa ja mukauttamista moniin eri laitteisiin ja käyttöjärjestelmiin sekä käyttäjien tietojen suojaamista tietovuodoilta. 

Entä jos sovelluksen tekemiseen olisi jokin helpompi tapa? 

Sellainen, joka ei edellytä tietotekniikan tohtorin tutkintoa tai pientä palvelinsalia kotitalon kellarissa.

LUE MYÖS: Löydä oikea sovellus – ja vältä väärät

Uusi tekniikka on yhä suositumpaa

Itse asiassa helpompi tapa on kuin onkin olemassa. – ja siitä tulee jatkuvasti suositumpaa. Tekniikka on nimeltään no-code, eli koodaaminen ilman koodaamista. 

Tämä saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta viime aikoina on kehitetty useita työkaluja, joiden avulla koodaamista osaamattomat voivat suunnitella omia työkaluja, ohjelmia ja verkkosivustoja 

joko täysin ilman koodausta tai hyvin vähäisellä koodauksella. Yksi työkaluista on Glide-verkkotyökalu. Sen avulla voi suunnitella oman Android- tai iOS-sovelluksen, eikä siinä tarvita riviäkään koodin kirjoittamista. 

Sinun tarvitsee vain käyttää 5–30 minuuttia työkaluun tutustumiseen. 

Sen jälkeen kuka tahansa voi laatia monenlaisia hyödyllisiä sovelluksia, esimerkiksi yhteenvedon seuran jäsenistä, sovelluksen kotitekoisille podcasteille tai matkasovelluksen Tukholman matkaa varten, kuten KotiMikron uudessa numerossa näytettävässä esimerkissä.

LUE MYÖS: Nyt voit ladata sivustoja tietokoneen sovelluksiksi

Helposti tai haastavammin

 Gliden avulla sovelluksesta voi tehdä juuri niin yksinkertaisen tai edistyneen kuin itse haluaa. Voit laatia sovelluksen alusta alkaen, jolloin sinun on pidettävä kieli keskellä suuta ja katsottava luultavasti pari YouTube-videota matkan varrella. 

Helpommalla pääsee, jos käyttää työkalussa olevia valmiita mallipohjia, joiden avulla sovelluksen saa nopeasti käyttökuntoon. 

LUE MYÖS: Kahdeksan ilmaista sovellusta, jotka tarvitset puhelimeesi

KotiMikro-lehden uudessa numerossa 14/2021 näytämme, miten Glide-työkalua käytetään ja miten voit tehdä ensimmäisen sovelluksen todella nopeasti. 

Näytämme tietenkin myös, miten voit jakaa sovelluksen ystävillesi ja perheellenjäsenillesi. 

> Voit lukea jutun Etunurkasta jo nyt tämän linkin kautta. 

KotiMikro-lehden uudessa numerossa 14/2021 näytämme, miten helppoa oman sovelluksen suunnitteleminen sekä iPhone- että Android-puhelimeen on. 

© KotiMikro

Ehkä sinua kiinnostaa...