Luotettavat sovellukset

Ole tarkkana, äläkä lataa sikaa säkissä, kun haet sovelluskaupasta sovelluksia puhelimeesi.

© Shutterstock

Löydä luotettava sovellus – ja vältä väärennetty

Joskus voi olla hankala löytää oikeaa sovellusta samannimisten kopioiden joukosta. Osut kuitenkin helposti oikeaan, kun tarkistat pari asiaa.

perjantai 11. tammikuuta 2019 teksti N. Ernst


KotiMikron uusimmassa numerossa esitellään 10 hyödyllistä sovellusta, jotka saa sekä Android-puhelimelle että iPhonelle.

Mobiililaitteiden sovelluskaupoissa on tarjolla valtava määrä sovelluksia, joissa on samat ominaisuudet. Silloin oikean valinnan tekeminen voi olla vaikeaa. 

Joukossa voi myös olla sovelluksia, jotka eivät toimi kuten luvataan tai jotka ovat silkkaa huijausta.

Sovelluksen aitouden voi kuitenkin helposti selvittää tarkistamalla sovelluksesta saatavia tietoja jo sovelluskaupassa.

> Lue myös: Näin säästät puhelimesi akkua – ja silmiäsi

Selvitä sovelluksen tekijä

Kun haet tiettyä sovellusta, selvitä valmiiksi, kuka on sovelluksen tekijä. Tarkista sitten, että lataat kyseisen tekijän tekemän sovelluksen.

> Lue myös: Parhaat ilmaiset sovellukset helppoon kuvien käsittelyyn puhelimella

Uusimman lehden sovellusesittelyissä mainitaan kunkin sovelluksen kohdalla myös sovelluksen valmistaja, jotta löydät varmasti oikean sovelluksen sovelluskaupasta.

Valmistajatieto on muutenkin aina hyvä tarkistaa. 

Jos aiot ladata esimerkiksi Wordin puhelimeesi, varmista, että sovelluksen valmistajaksi on merkitty Microsoft. Jos tekijänä on joku muu, kyseessä ei ole aito tuote.

Lue arvioita ja katso latausten määrä

Sovelluskaupassa näkyy sovelluksen tietojen yhteydessä, kuinka monta kertaa sovellusta on ladattu. Iso latausmäärä yleensä kertoo, että kyseessä on asiallinen ja toimiva sovellus.

Myös muiden käyttäjien arvioita kannattaa lukea. Jos sovellus on saanut pelkästään tai huomattavan paljon kehnoja arvioita, niin silloin kannattaa selvittää tarkemmin, millaisesta sovelluksesta on kyse.

Jos esimerkiksi törmäät Word-nimiseen sovellukseen, jolla on vain 2 000 latausta, niin hälytyskellojen pitää soida. Wordin kaltaisella suositulla sovelluksella on jopa satoja miljoonia latauksia, paitsi jos kyseessä on sovelluksen hiljattain, esimerkiksi viikko sitten, ilmestynyt päivitetty versio.

> Lue myös: 100 parasta sovellusta

Lue Windows 10:n uutuuksista

KotiMikron uusimmassa numerossa 2/2019 esitellään muun muassa monipuolinen työkalu, jolla voit hallita kiintolevyn osioita ja hyödyntää tietokoneen tallennustilan mahdollisimman tehokkaasti.

Lehdessä kerrotaan myös, kuinka voit käyttää Windows 10:n uutta aikajanaa, jonka avulla otat paremmin haltuun viimeksi käyttämäsi tiedostot ja muut kohteet.

Osta lehti lehtipisteestä, tai ryhdy KotiMikron tilaajaksi. Tilaajana saat käyttöösi myös KotiMikron näköislehden, jonka 12 viimeisintä numeroa ovat luettavissa Wype-lehtipalvelussa mobiililaitteella ja tietokoneella.

Ehkä sinua kiinnostaa...