Google Maps autoilijan puhelimessa

Google Maps osaa kertoa, jos kohteessa on niukasti parkkitilaa.

© Shutterstock

Google Maps on parkkiapuri

Google Maps varoittaa, jos navigointikohteessa on pulaa parkkipaikoista.

torstai 31. elokuuta 2017 teksti P. Jensen

Google Mapsin parkkiapurin toimintoa on laajennettu Eurooppaan, mutta Suomessa siitä ei vieläkään päästä nauttimaan.

Uusin toiminto, joka auttaa löytämään parkkipaikan navigointikohteesta, on toistaiseksi käytettävissä vasta Yhdysvalloissa.

Parkkipaikkatilanteesta kertova toiminto on sen sijaan nyt saatavana Android-versiossa myös monessa Euroopan suurkaupungissa.

Toimii jo Tukholmassa

Toiminnon laajentamisesta kertoi tämän viikon tiistaina Google Mapsin tuotepäällikkö Jeff Albertson blogikirjoituksessa

Google Maps näyttää reittitietojen ohessa P-kuvakkeen, jonka väri muuttuu pysäköintitilanteen mukaan. Tilanne ilmoitetaan myös tekstiselitteellä, esimerkiksi limited (”rajoitettu”), jos tilaa on niukasti. Asteikon kaksi muuta tilaa ovat medium (”keskinkertainen”) ja easy (”helppo”).

Reittiohjeeseen ilmestyvä P-kuvake kertoo parkkipaikkatilanteen. 

© Google

Kaikkiaan parkkitilanteen ilmaisin otettiin käyttöön 25 uudessa kaupungissa, joista valtaosa on Euroopassa: Alicante, Amsterdam, Barcelona, Darmstadt, Düsseldorf, Köln, Kööpenhamina, Lontoo, Madrid, Malaga, Manchester, Milano, Montreal, Moskova, München, Pariisi, Praha, Rio de Janeiro, Rooma, Sao Paulo, Stuttgart, Toronto, Tukholma, Valencia, Vancouver.

Tukholma on siis lähin, jossa härmäläinen navigoija parkkipaikkailmaisinta voi hyödyntää. Tiedossa ei ole, milloin ominaisuus toimii esimerkiksi Helsingissä.

Lue myös nämä Google Mapsin käyttövinkit.

Ehkä sinua kiinnostaa...