Liitetty USB-muistitikku katosi Resurssienhallinnasta
USB-muistitikku:

Voi olla melko turhauttavaa, jos liitettyä USB-muistitikkua ei löydy tietokoneelta, mutta siihen on saatavilla ratkaisu.

© Shutterstock

Windows ei löydä USB-muistitikkuani Resurssienhallinnasta

Onko liitetty USB-muistitikkusi hävinnyt Resurssienhallinnan asemaluettelosta? Saat sen helposti takaisin kätevällä niksillä.

perjantai 23. joulukuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Kun yhdistät USB-muistitikun tietokoneeseen, näet yhdistetyn laitteen yleensä siirrettävänä levynä Resurssienhallinnassa Windowsissa. Sieltä pääset helposti käyttämään liitettyä asemaa ja esimerkiksi lisämään sille tiedostoja tietokoneelta.

Joskus USB-muistitikkua ei kuitenkaan yhtäkkiä löydy Windowsin Resurssienhallinnasta, vaikka laite olisi liitetty tietokoneeseen.

Se voi olla turhauttavaa, koska tiedostoja ei voi enää siirtää aseman ja tietokoneen välillä. Ratkaisu löytyy kuitenkin läheltä, nimittäin Windowsiin kuuluvast työkalusta nimeltä Levynhallinta.

LUE MYÖS: Mies kadotti USB-muistitikun, joka sisälsi puolen miljoonan kansalaisen henkilötietoja

Näin saat palautettua USB-muistitikun takaisin näkyviin

Jos liitettyä USB-muistitikkua ei enää näy Resurssienhallinnassa, siirry Windowsin Levynhallinta-työkaluun. Määritä liitetylle laitteelle uusi aseman kirjain, jolloin se ilmestyy uudelleen Resurssienhallintaan.

Tee näin:

  1. Napsauta Windowsin aloituspainiketta.
  2. Napsauta Levynhallinta.
  3. Napsauta kadonnutta asemaa hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse Muuta asemakirjain ja polku.
  5. Napsauta Muuta.
  6. Napsauta aseman kirjaimen vieressä olevaa nuolta.
  7. Valitse kirjain luettelosta.
  8. Napsauta lopuksi OK .

Kun avaat Resurssienhallinnan seuraavan kerran, liitetty USB-muistitikku tulee jälleen näkyviin ja voit käyttää sitä normaalisti.

LUE MYÖS: Usb-muisti – tikusta asiaa

Levynhallinta ratkaisee monia ongelmia

Kadonnut USB-muistitikku ei ole ainoa ongelma, jonka voit ratkaista Windowsin Levynhallinnassa. Voit esimerkiksi estää kiintolevyn kapasiteetin ylittymisen tai lisätä tilaa C-asemalle ja paljon muuta.

KotiMikro-lehden numerossa 1/2023 näytämme, miten voit Windowsin Levynhallintatyökalun avulla hallita tietokoneen asemia ja seurata kiintolevytilaa paljon helpommin.

Voit kirjautua sisään ja lukea artikkelin PDF-version Etunurkasta tästä.

LUE MYÖS: Millainen ulkoinen kiintolevy pitäisi valita?

Ehkä sinua kiinnostaa...