USB Key lost

Tärkeä USB-muistitikku ja käynti kahvilassa tai erityisesti baarissa on huono yhdistelmä. Eräs japanilaismies sai kokea tämän

Mies kadotti USB-muistitikun, joka sisälsi puolen miljoonaan kansalaisen henkilötietoja

Salaatko tiedostosi? Tarina kosteasta kaupunkikierroksesta saattaa muuttaa mielesi. KotiMikro tarjoaa tehokkaan ohjelman tärkeimpien asiakirjojen salaamiseen.

perjantai 1. heinäkuuta 2022 teksti S. Nielsen

Japanilaisen Amagasakin kaupungin asukkaat voivat huokaista helpotuksesta dramaattisen sattumuksen jälkeen. Tämä sattumus kertoo, miten tärkeää tärkeistä tiedostoista on huolehtia.

Tapaukseen liittyy (hänen onnekseen) nimetön nelikymppinen mies, joka työskentelee veroista vapautettuja kansalaisia palvelevassa yrityksessä. Tämän vuoksi mies pääsi käsiksi kaupungin lähes puolen miljoonan asukkaan henkilötietoihin. Jostain syystä hän päätti siirtää nämä tiedot USB-muistitikulle, jonka hän toi töistä kotiin.

Tiedot sisälsivät kaikkien kansalaisten nimet, osoitteet ja syntymäajat, mutta myös arkaluonteisempia kansalaisten verotustietoja.

Lue myös: Facebook-skandaali: 50 miljoonan käyttäjän tiedot vuotaneet


Kotiin kiertotietä

Valitettavasti japanilainen työntekijä poikkesi kotimatkallaan tavalliselta reitiltään. Reitti kulki baarin ohi, jossa mies nautti alkoholia USB-muistitikun ollessa turvallisesti laukussaan hänen vieressään. Alkoholi otti kuitenkin vallan, ja baarikierros päättyi siihen, että mies makasi kadulla, josta hän heräsi vasta muutamaa tuntia myöhemmin.

Silloin laukku ja tärkeä USB-muistitikku eivät olleet enää hänen hallussaan. Mies joutui menemään kamalassa kankkusessa yrityksen johdon luo kertomaan sattuneesta.

Lue myös: Viisi suurta salasanavarkautta

Salauksen pelastama

Se, että Amagasakin asukkaiden ei tarvitse pelätä yksityisyytensä puolesta, johtuu tärkeästä turvatekijästä. USB-muistitikulla olevat tiedostot oli nimittäin salattu, joten laukkuvarkaat eivät päässeet käsiksi niihin. Kaupunkikierroksen tarina päättyikin melko onnellisesti.

Näin salaat tiedostosi

Vaikka et kannattaisikaan puolen miljoonan kansalaisen henkilötietoja ympäriinsä, eteen voi tulla helposti tilanteita, joissa salaus voi pelastaa sinut. Jos esimerkiksi kannettava tietokone varastetaan, varkaat eivät pääse käsiksi salattuihin tiedostoihin.

KotiMikron Etunurkasta löytyy ilmainen Vera Crypt -ohjelma, joka on melko kattava ja monipuolinen. Sen avulla voit luoda virtuaalisesti salatun aseman tietokoneellesi (tai USB-muistitikulle) ja varmistaa, ettei kukaan pääse käsiksi salaisiin tiedostoihisi. Varmista, että salasanasi on vaikea!

Lataa Vera Crypt ja sen perusteellinen opas täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...