Windows 7 on edelleen hyvin suosittu

Maailmanlaajuisesti joka viidennessä Windows-tietokoneessa on edelleen Windows 7, vaikka järjestelmän käyttö ei ole riskitöntä.

Windows 7 kieltäytyy kuolemasta

Windows 10 julkaistiin viisi vuotta sitten, mutta Windows 7 on edelleen asennettuna yli 20 prosentissa maailman tietokoneista. Moni ei tiedä, että seiskan voi edelleen päivittää ilmaiseksi Windows 10:een.

keskiviikko 11. marraskuuta 2020 teksti H. Rasmussen


Windows 7 on yksi kaikkien aikojen suosituimmista Windows-versioista, joita Microsoftin laarista on koskaan tullut.

Järjestelmä on niin suosittu, että se löytyy edelleen yli 20 prosentista maailman tietokoneista. Sen kertoo selvästi NetMarketSharen tilasto, joka seuraa nettiin tulevien tietokoneiden käyttöjärjestelmiä.

Windows 10:n osuus on 64 prosenttia, joten Windows 7 on tällä hetkellä maailman toiseksi yleisin käyttöjärjestelmä.

Vaikka Windows 7 edelleen toimii periaatteessa lähes yhtä hyvin kuin silloin, kun Windows 10 julkaistiin vuonna 2015, vanhan järjestelmän käytössä on kuitenkin iso riski.

Windows 7:ää ei enää päivitetä

Windows 7 tuli tammikuussa elinkaarensa päähän, mikä merkitsee sitä, että Microsoft ei enää julkaise järjestelmälle päivityksiä, eikä myöskään anna sille mitään tukea.

Tuen päättyminen tarkoittaa myös sitä, että hyökkääjät voivat hyödyntää järjestelmän mahdollisia tietoturva-aukkoja, joita Microsoft ei enää paikkaa.

Onkin suositeltavaa, että Windows 7 -tietokonetta ei yhdistetä nettiin.

Laitetta voi kuitenkin hyvin käyttää esimerkiksi lähiverkossa media-pc:nä, jolla voi toistaa musiikkia ja videoita televisioruudulle. Se edellyttää kuitenkin, että nettiyhteys on silloin katkaistu.

Päivitä ilmaiseksi Windows 10:een

Useat verkkomediat ovat hiljattain testanneet päivitystoimintoa, jolla Windows 7 päivitetään Windows 10:een, ja on käynyt ilmi, että päivitys onnistuu edelleen ilmaiseksi.

Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on laillinen Windows 7, voi päivittää sen uusimpaan Windows-versioon maksamatta senttiäkään.

Tempulla saa tietokoneensa taas turvalliseksi, ja nettiä voi käyttää huoletta.

> Lue täältä, kuinka voit päivittää Windows 7:stä Windows 10:een <

Päivitys Windows 10:een kannattaa tehdä mahdollisimman pian, sillä ei ole mitään varmuutta siitä, kuinka kauan ilmainen päivitys onnistuu.


Ehkä sinua kiinnostaa...