Ilmainen päivitys Windows 10:een

Jos tietokoneessasi on Windows 7 tai Windows 8, niin ilmainen päivitys Windows 10 -järjestelmään saattaa taas olla mahdollista.

© Nor Gal / Shutterstock.com

Ilmainen päivitys Windows 10:een saattaa taas onnistua

Hyödynnä etsikkoaikasi, vanhan Windowsin käyttäjä: Microsoft sallii ilmeisesti taas Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjille ilmaisen päivityksen Windows 10:een.

keskiviikko 1. toukokuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Microsoft on viimeisimmän Windows 10 -päivityksen myötä kaikessa hiljaisuudessa palauttanut mahdollisuuden päivittää Windows 7 -tai Windows 8 -tietokone ilmaiseksi Windows 10:een.

Ilmainen päivitystarjous oli alun perin voimassa vain rajoitetun ajan, eikä Windows 7:n tai Windows 8:n tuoteavainta ole voinut virallisesti käyttää Windows 10:n aktivointiin enää 29. heinäkuuta 2016 jälkeen. Tämänkin jälkeen päivitys onnistui pari vuotta Windowsin avustavia teknologioita käyttäville.

> Lue lisää Windows 10:n ominaisuuspäivityksistä

Windows 10 jälleen ilmainen?

Tanskalaiskäyttäjä kirjoittaa Microsoftin foorumilla, että viime syksyn ominaisuuspäivitys olisi tehnyt jälleen mahdolliseksi aktivoida Windows 10 käyttämällä Windows 7:n tai Windows 8:n tuoteavainta.

Jos tämä pitää paikkansa, niin se on tietysti hyvä uutinen Windows 7:n käyttäjille, sillä järjestelmän tuki päättyy 14. tammikuuta 2020. 

Tuon päivämäärän jälkeen Windows 7 -järjestelmään ei saa enää tietoturva- eikä muitakaan päivityksiä. Päivittämistä Windows 10:een on syytä harkita, sillä päivittämätön järjestelmä on haavoittuvainen eikä siinä ole riittävää suojausta torjumaan verkosta tulevia hyökkäyksiä.

> Lue: Microsoft pistää lapun Windows 7:n luukulle

Näin päivität Windows 10:een

Tarvitse Windows 10:n asennusta varten Microsoftin tietovälineen työkalun, jonka voit ladata täältä. 

Luo asennusväline, esimerkiksi dvd, jolta käynnistät Windows 10:n asennuksen. Asentaja pyytää asennuksen aikana tuoteavainta, joksi pitäisi siis nyt kelvata tuoteavaimesi Windows 7:stä tai Windows 8:sta.

Windows tarkistaa avaimen kelpoisuuden Microsoftin palvelimilta, ja jos hyvin käy, käytössäsi on asennuksen päätteeksi aktivoitu Windows 10.

Jos tuoteavain ei ole tallessa, esimerkiksi tarrana läppärisi pohjassa tai pöytäkoneesi kyljessä, voit kaivaa tuoteavaimen esiin ohjelmalla, jonka voit ladata Etunurkasta. 

> Lataa ohjelma täältä (maksuton lataus tilaajille)

Opas: Näin päivität ilmaiseksi Windows 10:een.

KotiMikrossa julkaistiin artikkeli, jossa esiteltiin tuliterän järjestelmän käyttöönotto.

> Lue, kuinka siirryt Windows 7:stä tai Windows 8:sta sujuvasti Windows 10:een.


Ehkä sinua kiinnostaa...