Microsoft pisti lapun Windows 7:n luukulle

14. tammikuuta 2020 jälkeen Windows 7:ään ei saa enää mitään päivityksiä. On hyvä tietää pari asiaa, jos seiskan käyttöä jatkaa.

Loppu tuli! Microsoft tappoi Windows 7:n

Windows 7:n laulut on laulettu 14. tammikuuta 2020. Tämän päivämäärän jälkeen Microsoftilta ei enää heru tukea eikä apua suositun järjestelmän käyttöön.

maanantai 13. tammikuuta 2020 teksti Steffen Nielsen


Päivä on koittanut. 14. tammikuuta 2020 on jo pitkään tiedetty päiväksi, jolloin Microsoft lopullisesti hautaa Windows 7 -käyttöjärjestelmän.

Windows 7 eli 2010-luvun. Järjestelmä tuli maailmaan yli 10 vuotta sitten, 22. lokakuuta 2009.

Edeltäjästään Windows Vistasta poiketen Windows 7:stä tuli valtavan suosittu, Windows 8 ei kyennyt seiskan suosiota horjuttamaan, ja sen alamäki Windows-kukkulan kuninkaan paikalta alkoi vasta vuonna 2015, kun Microsoft satsasi isot paukut Windows 10 -järjestelmään.

Ja lopullinen tappio tuli vasta tammikuussa 2019.

Microsoftin mukaan maailmassa on yhä käytössä satoja miljoonia tietokoneita, joissa on Windows 7. 

Arviolta siis yli neljännes kaikista maailman tietokoneista on varustettu seiskalla. 

Mitä tuen loppuminen tarkoittaa?

Microsoft lopetti jo aiemmin Windows 7:n yleiset päivitykset, mutta tietoturvapäivityksiä on luvattu tuen päättymiseen 14. tammikuuta 2020 asti. 

Tähän päivään päättyvät siis kaikki päivitykset. 

Se tarkoittaa, että Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone on haavoittuvainen hyökkäyksille, joita kohdistetaan paikkaamattomiin tietoturva-aukkoihin.

Jos Windows 7 -tietokone on yhteydessä internetiin, niin hyökkäysten ja haittaohjelmatartuntojen vaara kasvaa koko ajan. 

Windows 10:een on helppo siirtyä

Lue lisää, mitä Windows 7:n tuen loppuminen tarkoittaa ja mitä seiskakäyttäjän pitää tehdä.

Kerromme, mitä on syytä tietää, jos Windows 7:n käyttöä jatkaa ja mikä on vaihtoehtona, jos haluaa pysyä Windows-käyttäjänä. Jutussa on tietoa ja linkkejä Windows 10:n käyttöönottoa varten.

KotiMikro suosittelee siirtymistä vanhentuneesta järjestelmästä Windows 10:een. Tässä KotiMikron oppaassa kerrotaan, kuinka uuteen Windowsiin voi päivittää. 

Oppaan voit lukea täällä Etunurkassa (vaatii kirjautumisen).

Hyvästi Windows 7

Ole varovainen, jos jatkat Windows 7:n käyttöä. Seiskasta tulee haavoittuvainen, koska järjestelmä ei enää saa tietoturvapäivityksiä. 

Ehkä sinua kiinnostaa...