Google luopuu Windows 7:stä ja Windows 8:sta
Loppu:

Jos tietokoneessasi on yhä Windows 7 tai 8, hakujen tekeminen verkossa on pian vaikeampaa. 

Google luopuu Windows 7:stä

Ensi vuoden tammikuusta alkaen Google Chrome ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Jos olet yksi niistä noin 10 %:sta, jotka yhä käyttävät järjestelmää, sinun on valittava uusi selain tai uusi Windows-versio – myös turvallisuuden vuoksi.

perjantai 4. marraskuuta 2022 teksti S. Nielsen

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Windows 7 olisi ollut suosittu Windows-versio.

Järjestelmä, joka oli Microsoftin ensisijainen Windows-versio vuosina 2009–2012, oli niin suosittu, että sen seuraajasta Windows 8:sta tuli vain tähdenlento Windows-historiassa vuoteen 2015 asti, jolloin Windows 10 otti vallan.

Lue lisää: Päivämäärä on selvillä: Tällöin Microsoft lopettaa Windows 7:n

Microsoft on jo kauan sitten siirtänyt Windows 7:n hautaan lopettamalla järjestelmän tuen vuonna 2020.

Windows 7:ää ei toisin sanoen enää päivitetä Microsoftin puolelta, joten esimerkiksi tietoturvaongelmia ei korjata.

Näin moni joutuu luopumaan Windows 7:stä

Vaikka Microsoft pyrkii pääsemään eroon järjestelmän käytöstä, Windows 7 on yhä lähes 10 prosentin valinta käyttöjärjestelmäksi ympäri maailmaa. 

Se on helppo todeta tarkistamalla GlobalStats Statcounterin luvut.

Nyt vanhentuneeseen käyttöjärjestelmään on kuitenkin tulossa jälleen uusi rajoitus. 

Lue lisää: Windows 7 kieltäytyy kuolemasta

Ei enää Google Chromea Windows 7:ssä ja Windows 8:ssa
Windows 7:

Muistatko Windows 7:lle ominaisen Työpöydän ja aloitusvalikon? Monet käyttävät edelleen järjestelmää siitä huolimatta, että Microsoft on siirtänyt Windows 7:n eläkkeelle lähes kolme vuotta sitten.

Google sanoo hyvästit Windows 7:lle ja 8:lle

Google on juuri ilmoittanut, että yrityksen hallitseva Google Chrome -selain ei enää toimi Windows 7:n ja Windows 8:n kanssa vuoden 2023 alusta lähtien. 

Konkreettisesti tämä tarkoittaa, että selain ei saa enää päivityksiä Windows 7:ään ja sen seuraajaan Windows 8.1:een. Näin selaimen käyttö ei enää ole turvallista näiden järjestelmien kanssa.

The Verge -median mukaan Google Chrome 11 on viimeinen Chrome-versio, joka toimii vielä Windows 7:n ja 8.1:n kanssa. Sen odotetaan tulevan saataville helmikuussa 2023, minkä jälkeen Windows 7:n ja Chromen kannattajien on löydettävä toinen selain – tai ehkä jopa uudempi Windows-versio.

Päivitä tietokone turvallisuuden vuoksi

Viimeksi mainittu ajatus ei ehkä ole hullumpi siksi, että on kulunut jo yli kymmenen vuotta siitä, kun Windows 7 oli Microsoftin suosittelema versio. 

Ja lähes kolme vuotta siitä, kun Microsoft on tehnyt tietoturvapäivityksen Windows 7:ään. 

Toisin sanoen tietoturva on olematon, jos kuulut siihen 10 %:iin, joka yhä käyttää Windows 7:ää tai 8:aa tietokoneella. Suosittelemme ehdottomasti päivittämään tietokoneen.

Ehkä sinua kiinnostaa...