Määritä sivusto avautumaan sovelluksena Windowsissa
Näppärä vinkki:

Voit helposti lisätä verkkosivustoja sovelluksina Windowsiin ja määrittää ne avautumaan samalla, kun käynnistät tietokoneen.

Määritä sivusto avautumaan sovelluksena Windowsissa

Google Chromen ja Edgen helppokäyttöisen ominaisuuden avulla voit avata minkä tahansa verkkosivuston tai verkkopalvelun sovelluksena Windowsissa. Näytämme, miten se tehdään.

perjantai 21. huhtikuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Haluatko päästä helpommin suosikkisivustollesi? Ehkä haluat sivuston avautuvan automaattisesti, kun käynnistät Windowsin?

Voit muuttaa verkkosivuston tai palvelun, kuten Facebookin, helposti selaimen kautta sovellukseksi – eräänlaiseksi pikakuvakkeeksi, jota voit käyttää suoraan Windowsissa. 

Voit myös määrittää juuri lisätyn sovelluksen avautumaan automaattisesti aina, kun käynnistät Windowsin.

Miksi tekisit verkkosivustosta sovelluksen?

Kun verkkosivusto on tallennettu sovelluksena, se avautuu ilman selaimen avaamista ja URL-osoitteen kirjoittamista. 

Se sijaitsee tehtäväpalkissa erillisenä kuvakkeena muiden sovellusten ja ohjelmien tapaan, joten voit avata sen yhdellä napsautuksella.

Jos esimerkiksi tallennat Facebookin sovellukseksi, voit kiinnittää sen aloitukseen, jolloin se avautuu automaattisesti omaan ikkunaansa, kun käynnistät Windowsin – aivan kuten puhelimesi sovellukset.

LUE MYÖS: Mitä eroa on sovelluksella ja ohjelmalla Windowsissa?

Tässä näytämme, miten voit muuttaa verkkosivuston sovellukseksi Google Chromessa ja Microsoft Edgessä – ja miten saat sen käynnistymään automaattisesti Windowsissa.

Lisää verkkosivusto sovelluksena Chromessa

Google Chrome -selaimen kätevän ominaisuuden ansiosta verkkosivustojen lisääminen sovelluksiksi Windowsissa on hyvin helppoa.

Kun olet lisännyt verkkosivuston sovellukseksi, se lisätään Windowsin tehtäväpalkkiin, josta voit avata sen yhdellä napsautuksella.

Tee seuraavasti:

 1. Avaa verkkosivusto tai verkkopalvelu ja napsauta Chromen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä.
 2. Vie hiiren kursori Lisää työkaluja -kohdan päälle ja valitse Luo pikakuvake...
 3. Laita valintamerkki Avaa ikkunana -ruutuun ja valitse Luo.
 4. Verkkosivusto tai verkkopalvelu on nyt lisätty Windowsin tehtäväpalkkiin. Napsauta kuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
 5. Valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin.
Sivusto on nyt lisätty sovelluksena Windowsin tehtäväpalkkiin. Kun avaat uuden sovelluksen, voit säätää sovelluksen asetuksia napsauttamalla sen yläreunassa olevaa kolmea pistettä.

LUE MYÖS: Sivupalkkihaku helpottaa Google-hakua

Määritä verkkosivusto sovellukseksi Chromessa
Luo pikakuvake:

Kun käyt jollakin verkkosivustolla, voit määrittää sen sovellukseksi tai pikakuvakkeeksi Windowsissa. Sen jälkeen voit käyttää sitä suoraan Windowsin tehtäväpalkista avaamatta ensin selainta. 

Lisää verkkosivusto sovelluksena Edgessä

Verkkosivuston lisääminen sovellukseksi Edge-ohjelmassa tehdään lähes samalla tavalla kuin Chromessa. Edgen sovellukset on kuitenkin integroitu paremmin Windowsiin alusta alkaen, sillä Edge on Microsoftin oma selain.

Tee seuraavasti:

 1. Avaa verkkosivusto tai verkkopalvelu ja napsauta Edgen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä.
 2. Vie hiiren kursori Sovellukset-kohdan päälle ja valitse Asenna tämä sivusto sovelluksena.
 3. Nyt avautuu valintaikkuna Asenna sovellus. Napsauta tässä Asenna.
 4. Nyt avautuu uusi valintaikkuna, jossa lukee Sovellus asennettu. Tässä voit valita uuden sovelluksen käyttöoikeudet, esimerkiksi haluatko kiinnittää sen aloitukseen, jotta se avautuu käynnistäessäsi Windowsin.
 5. Valitse haluamasi asetukset ja valitse Salli.

Verkkosivusto tai verkkopalvelu sijoitetaan nyt Windowsin tehtäväpalkkiin, joten voit avata sen aivan kuten minkä tahansa muun ohjelman tai sovelluksen. Kun avaat uuden sovelluksen, voit säätää sovelluksen asetuksia napsauttamalla sen yläreunassa olevaa kolmea pistettä.

Kun lisäät verkkosivuston sovellukseksi Edgeen, se näkyy Windows-sovellusten listauksessa muiden sovellusten ja ohjelmien rinnalla. 

Määritä sivusto avautumaan Windowsissa

Kun olet lisännyt verkkosivuston sovellukseksi Windowsissa, saat verkkosivuston – tai sovelluksen – avautumaan automaattisesti, kun käynnistät Windows 11:n.

Tee näin:

 1. Napsauta Windowsissa Aloitus ja valitse ylhäältä Kaikki sovellukset .
 2. Etsi uusi sovellus luettelosta – jos lisäsit sen Chromen kautta, se on Chrome Apps -kansiossa.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella haluamaasi sovellusta ja valitse Kiinnitä aloitukseen. (Tässä voit myös muuttaa sovelluksen muita asetuksia tai poistaa sen)
 4. Nyt sovellus käynnistyy automaattisesti, kun avaat Windowsin. 
Jos haluat säätää sovelluksen asetuksia, voit aina napsauttaa avoimen sovelluksen yläreunassa olevia kolmea pistettä, josta löydät tietoa uudesta sovelluksestasi.

LUE MYÖS: Etsi helposti avoimista välilehdistä, kirjanmerkeistä ja sivuistoista, jolla olet vieraillut aikaisemmin Chromessa

Ehkä sinua kiinnostaa...