Väärennetty Windows 11 -verkkosivu tartuttaa tietokoneellesi viruksia
Väärennetty Windows 11 -sivu:

Tämä sivusto näyttää hyvin paljon Microsoftin sivustolta, mutta jos napsautat painiketta Windows 10:n päivittämiseksi 11:een, tietokoneellesi tulee viruksia.

Väärennetyt Windows 11 -verkkosivustot tartuttavat vaarallisia viruksia tietokoneellesi

Jos sinulle tarjotaan jollakin verkkosivustolla Windows 10:n päivittämistä Windows 11:een, ole erittäin varovainen. Väärennetty päivitysohjelma tartuttaa tietokoneellesi viruksia.

keskiviikko 16. helmikuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Microsoft aloitti hiljattain Windows 10 -tietokoneiden viimeisen massapäivityksen Windows 11:een, ja rikolliset ovat hyödyntäneet tätä ajoitusta täydellisesti.

Liikkeellä on uusi väärennetty päivitysohjelma, joka on erittäin vaarallinen.

Jos asennat ohjelman tietokoneellesi, saat viruksen, joka voi varastaa kaikki tiedot tietokoneeltasi.

> Lue kaikki Windows 11 -käyttöjärjestelmää koskevat artikkelimme täältä

Muistuttaa Microsoftin virallista sivua

Huijarit ovat luoneet verkkosivustoja, jotka muistuttavat Microsoftin virallista Windows 11 -sivua – muun muassa osoitteessa windows-upgraded.com. Katso esimerkki väärennetyistä sivuista tämän artikkelin alusta.

Kun napsautat Download-painiketta väärennetyllä sivulla, tietokoneellesi ladataan pieni ohjelma. Ladattu tiedosto on nimeltään Windows11InstallationAssistant.zip – nimi on sama kuin Microsoftin oikealla ohjelmalla.

Kun tiedosto puretaan, se sisältää 753 Mt:n kokoisen kansion ja asennusohjelman, joka näyttää myös lailliselta, mutta jos kaksoisnapsautat asennustiedostoa, todellinen katastrofi alkaa.

> Lue myös: Varo väärennettyjä lataussivustoja verkossa

Varastaa salasanat, evästeet, luottokorttitiedot ja Bitcoinit

Asennusohjelma käynnistää PowerShell-prosessin, joka avaa komentokehotteen ja hakee palvelimelta kuvan jpg-muodossa. 

Jpg-tiedosto on todellisuudessa DLL-tiedosto, joka laittaa asennusohjelman lataamaan niin sanotun RedLine-haittaohjelman. 

RedLine on pahamaineinen haittaohjelma, joka on suunniteltu varastamaan kaikki arvokas uhrien tietokoneilta: Evästeet verkkosivuilta, kaikkien palveluiden salasanat, Bitcoin-lompakot ja tallennetut luottokorttitiedot. 

> Yhteenveto:Windows 11 on täällä – mitä se tarkoittaa kohdallasi?

Väärennetty Windows 11 -päivitys asentaa vaarallisen viruksen tietokoneellesi.
Vaarallinen virus:

Tässä näet, miten väärennetty päivitysohjelma etenee. Ensin käynnistyy Powershell-prosessi ja sitten avatutuu komentokehoteikkuna, joka lataa uudelleennimetyn kuvatiedoston verkosta. Tiedostossa on ohjekoodit, joita asennusohjelma noudattaa Redline-haittaohjelman lataamiseksi tietokoneelle.

Näin lataat Windows 11:n turvallisesti

Jos päädyt sivustolle, jolla voit päivittää Windows 11 -käyttöjärjestelmän tietokoneellesi, poistu välittömästi sivustolta, äläkä missään tapauksessa napsauta latauspainiketta. 

Tarkista sen sijaan tietokoneesi Windows Updatesta, voitko ladata päivityksen turvallisesti sieltä. Muussa tapauksessa meistä voi olla apua. 

Voit ladata sivustomme Etunurkasta aidon ja laillisen Windows 11 Installation Assistant  -päivitysohjelman. 

> Lataa Windows 11 Installation Assistant tästä <

Kaikki Etunurkan ohjelmat ovat asiantuntijoidemme testaamia, joten voimme taata turvallisen latauksen tietokoneellesi. 

Varmista myös, että tietokoneellasi on aina ajan tasalla olevat virustorjuntaohjelmat, sillä ne havaitsevat tämänkaltaisen viruksen. KotiMikro suosittelee kattavaa tietoturvapakettiamme, josta voit lukea lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...